Hrvatski radio

Radio Osijek

U slavonskim županijama 14 novozaraženih, upućen javni poziv za cijepljenje

19.06.2021.

11:23

Autor: Radio Osijek/TM

U slavonskim županijama 14 novozaraženih, upućen javni poziv za cijepljenje

U slavonskim županijama 14 novozaraženih, upućen javni poziv za cijepljenje

Foto: - / -

U slavonskim županijama evidentirano je 14 novih slučajeva zaraze. U Osječko-baranjskoj županiji 8 je novozaraženih, Brodsko-posavskoj 3, Virovitičko-podravskoj 2, Vukovarsko-srijemskoj 1. U Požeško-slavonskoj nema novih slučajeva. U svim županijama upućen je javni poziv za cijepljenje.

U posljednja 24 sata za Osječko-baranjsku županiju obrađeno je 167 uzoraka od kojih je 8 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Na bolničkom je liječenju 10 covid pacijenata. U samoizolaciji je 310 osoba, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata zabilježena su 3 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije sada znosi 11.984.
U posljednja 24 sata nije bilo osoba preminulih od posljedica bolesti COVID- 19. Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 240.
U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" hospitalizirano je ukupno 8 covid pacijenata, od kojih je jedna osoba na respiratoru. U novogradiškoj Bolnici hospitalizirana je jedna osoba, no ne nalazi se na respiratoru.
Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 166 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata evidentirana je jedna nova osoba pozitivna na koronavirus, a kako je priopćio Županijski stožer civilne zaštite dolazi iz Vukovara. U tom je razdoblju testirano 205 osoba. Hospitalizirana su 22 covid pacijenta, dok je 75 osoba u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. Među potizivnima na koronavirus je i jedan djelatnik iz sustava zdravstva. U samoizolaciji na području županije je 225 osoba.

Smiruje se situacija s hospitaliziranim osobama oboljelih od COVIDA-19 na području Virovitičko-podravske županije. Naime, na bolničkom su liječenju 3 pacijenta, jedan u Općoj bolnici Virovitica i dvoje u KBC-u Rebro. U posljednja 24 sata testirane su 52 osobe, a kod njih dvoje, iz Slatine i Virovitice, detektiran je virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. 

Požeško-slavonska županija ponovno je bez novozaraženih. Na posljednjem testiranju obrađen je 61 uzorak. Na tom je području trenutno aktivno 7 slučajeva zaraze koronavirusom – 4 osobe se nalaze u kućnoj izolaciji, a 3 su hospitalizirane. U samoizolaciji je 61 osoba.

Javni poziv za cijepljenje

Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije poziva sve zainteresirane stanovnike Osječko-baranjske županije na cijepljenje protiv bolesti COVID-19 bez prethodnog naručivanja. Cijepljenje se provodi cjepivom proizvođača Pfizer. Na cijepljenje mogu doći osobe koje se cijepe prvi puta, a ne osobe koje trebaju primiti II. dozu. Na cijepljenje je potrebno ponijeti zdravstvenu iskaznicu. Cijepljenje će biti organizirano 19. i 20. lipnja  u terminima 8:00-13:00 te od 14:00-19:00 sati na punktovima u Osijeku i Đakovu.
U osijeku su to Dvorana Gradski vrt, Ulica Kneza Trpimira 23 i Sportska dvorana Zrinjevac, Ulica Adama Reisnera 46a, dok je u Đakovu cijepljenje u Gradskoj dvorani, Matije Gupca 13.

Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije poziva sve zainteresirane punoljetne osobe, koje se do sada nisu cijepile protiv COVID-19, da se odazovu na cijepljenje u srijedu 23. lipnja od 08:00 do 12:00 sati. Cijepi se Pfizerovim cjepivom, a cijepljenje će biti organizirano u sportskoj dvorani Osnovne škole „A.G. Matoš“ u Vinkovcima, na Lapovcima. Potrebno je ponijeti zdravstvenu iskaznicu. Mogu se cijepiti samo osobe koje imaju boravište ili prebivalište u Vukovarsko-srijemskoj županiji te koje imaju zdravstvenu iskaznicu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

 

Javni poziv uputio je i Nastavni zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, a raspored cijepljenja je sljedeći:
Srijeda, 23. lipnja
Podcrkavlje - stara škola - od 9:00 do 12:00 sati
Na području općine Okučani:
1. u 10 sati Društveni dom Trnakovac (i sela: Bijela Stijena, Bobare, Donji Rogolji, Lještani
2. u 10,30 Društveni dom Cage (i selo Benkovac)
3. u 11,15 Društveni dom Bodegraj (i selo Lađevac)
4. u 12 sati Društveni dom Čovac (i selo Vrbovljani)
Cijepit će se sve osobe u navedenoj općini, a koje imaju važeću zdravstvenu iskaznicu hrvatskog zdravstvenog osiguravajućeg društva.
Četvrtak, 24. lipnja
Slavonski Brod
"Pozivamo sve zainteresirane punoljetne osobe s brodskog područja naše županije, koje se do sada nisu cijepili protiv COVID-19 bolesti, da se odazovu na cijepljenje u ČETVRTAK - 24.06.2021, u sportsku dvoranu srednje poljoprivredne škole (srednja škola M.A. Reljković) od 8 do 12:30 sati. Sa sobom ponijeti zdravstvenu knjižicu. Mogu se cijepiti samo osobe koje imaju boravište i prebivalište u Brodsko-posavskoj županiji te koje imaju naše zdravstveno osiguranje.Osobe koje su preboljele COVID-19 bolest, mogu se cijepiti najranije tri mjeseca od preboljenja. Riječ je o PFIZER cjepivu, uz naglasak na cijepljenje osoba s prvom dozom.
Nova Gradiška, Društveni dom, 
 Relkovićeva ulica 11, u vremenu od 15:00 do 19:00 sati
Cijepiti se mogu samo osiguranici HZZO-a s važećom iskaznicom zdravstvenog osiguranja. Osobe koje su preboljele COVID-19 bolest mogu se cijepiti najranije tri mjeseca od preboljenja.
Cijepit će se cjepivom proizvođača PFIZER i još jednom naglašavamo da je riječ isključivo o prvoj dozi.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.