Hrvatski radio

Radio Osijek

U slavonskim županijama 379 novozaraženih - Crnac više nije "corona free"

06.11.2020.

09:11

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Radio Osijek/Robert Zdunić

Foto: HRT/Radio Osijek/Robert Zdunić

Foto: - / -

Pet osoba s područja slavonskih županija je preminulo. U Osječko-baranjskoj županiji je 139 novozaraženih, u Brodsko-posavskoj 101. Vukovarsko-srijemskoj 65. Virovitičko-podravska županija bilježi 43 nova slučaja zaraze koronavirusom, Požeško-slavonska 31.

U Respiracijskom centru KBC-a Osijek preminula je muška osoba iz Gata, rođena 1929. godine, a u Općoj županijskoj bolnici Našice preminula je muška osoba iz Našica, rođena 1933. godine. Uz COVID-19 preminuli su imali više teških oboljenja. U posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo testirano je 309 uzoraka osoba s područja Osječko-baranjske županije od kojih je 139 bilo pozitivno na koronavirus. Izvjestio je Županijski stožer civilne zaštite. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova Osijek (75), Đakovo (16), Valpovo (9), Belišće (6), Donji Miholjac (5), Našice (3) i Beli Manastir (1). Četiri novopozitivne osobe su iz Čepina, po tri s područja općina Drenje i Petrijevci, po dvije su s područja općina Bizovac, Darda, Gorjani, Punitovci i Semeljci, a po jedna osoba je s područja općina Erdut, Satnica Đakovačka, Viškovci i Vladislavci.
Na liječenju u KBC-u Osijek trenutno se nalazi 129 pacijenata, od kojih su 27 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice kao „covid bolnici“ hospitalizirano je 27 pacijenata oboljelih od covida-19.
U samoizolaciji je 4.849 osoba. Policija je provela 43 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji te jednu provjeru po dojavi građana, a svi su zatečeni na prijavljenoj adresi. Inspektori Ravnateljstva civilne zaštite proveli su 33 nadzora, uglavnom trgovačkih i ugostiteljskih objekata. Pri tomu su u dva slučaja utvrdili nepravilnosti koje su odmah otklonjene.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata zabilježen je 101 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2. Većina ih je iz Slavonskog Broda - 43. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije premašio je dvije tisuće i sada iznosi 2.021, dok je broj aktivnih slučajeva 706. U novogradiškoj bolnici preminuo je muškarac (1946. godište). Od početka epidemije umrlo je 17 osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije  zaraženih koronavirusom. Na bolničkom je liječenju 59 pacijenata (11 osoba više nego prethodni dan) – u slavonskobrodskoj bolnici su 42 osobe, a u novogradiškoj 17. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 1.666 osoba (335 osoba više nego prethodni dan).

U posljednja 24 sata u Vukovarsko-srijemskoj županiji testirano je 306 uzoraka od kojih je 65 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Jedna osoba je preminula, javlja Stožer civilne zaštite te županije. Najviše novozaraženih dolazi iz Vinkovaca (27), 8 je iz Ivankova, 7 iz Vukovara, po četiri iz Nuštra i Jarmine, po dvije iz Novih Mikanovaca i Ćelija te po jedna iz Babine Grede, Bošnjaka, Cerića, Komletinaca, Korođa, Lovasa, Ostrova, Starih Jankovaca, Starih Mikanovaca, Tordinaca i Vođinaca). Na bolničkom je liječenju 50 pacijenata, dok se 412 nalazi u kućnoj izolaciji. Među zaraženima su 54 djelatnika iz sustava zdravstva (16 liječnika, 27 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 6 nezdravstvena radnika), a iz sustava obrazovanja oboljelo je 16 nastavnika i 24 učenika.
Od početka epidemije s područja Vukovarsko-srijemske županije testirano je 18666 osoba, ukupan broj oboljelih je 2379, od kojih su se 1883 oporavile, a 34 je umrlo.
U samoizolaciji na području županije je 955 osoba - iz sustava zdravstva 59 (16 liječnika, 28 medicinske sestre/tehničara, 8 drugih zdravstvenih radnika i 7 nezdravstvenih radnika). U samoizolaciji se nalazi 55 nastavnika i 389 učenika.

Na području Virovitičko-podravske županije 43 su novozaražene osobe koronavirusom, a u virovitičkoj bolnici umrla je žena u dobi od 91 godine, izvijestio je sinoć županijski Stožer civilne zaštite. Podaci o novim slučajevima zaraze rezultat su analiza provedenih 3. i 4. studenog, a najveći broj oboljelih je u Slatini (22), Virovitici (8) i Pitomači (5). Prvu zaraženu osobu ima i općina Crnac, u kojoj od početka epidemije koronavirusa pa do sada nije zabilježen ni jedan slučaj covida-19.
Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 17 oboljelih, a u U KBC-u Osijek su i dalje četiri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije, svi se nalaze u Respiracijskom centru na respiratoru.
Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zarazilo se 838 osoba, a je umrlo 15.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađena su 132 uzorka od kojih je 31 pozitivan. Na tom je području trenutno aktivno 190 slučajeva – 21 osoba je na liječenju u bolnici dok se 169 osoba nalazi u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji je 690 osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.