Hrvatski radio

Radio Osijek

U slavonskim županijama 90 novih slučajeva zaraze

21.01.2021.

10:34

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

Prema podacima stožera Civilne županije u protekla 24 sata na području slavonskih županija tri osobe su preminule od posljedica covida-19. U Osječko-baranjskoj županiji 37 je novozaraženih, u Požeško-slavonskoj 16, Vukovarsko-srijemskoj 15, a u Virovitičko-podravskoj i Brodsko-posavskoj po 11.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 255 uzoraka od kojih je 37 bilo pozitivno. Preminula je jedna COVID pozitivna osoba u dobi od 70 godina, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka (11), Đakova (6), Čepina (3), Našica i Valpova (po 2), a po jedna osoba je s područja Belog Manastira, Belišća, Bizovca, Darde, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Gorjana, Jagodnjaka, Kneževih Vinograda, Marijanaca, Punitovaca, Semeljaca i Viškovaca, Na bolničkom se liječenju nalazi 107 osoba oboljelih od COVID-19, i to 79 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 13 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 28 pacijenta s tim oboljenjem.
Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 784 osoba.

Kako stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije, na posljednjem testiranju obrađeno je 127 uzoraka, od kojih je 16 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. U toj je županiji trenutno aktivan 141 slučaj zaraze. Na bolničkom su liječenju 34 covid pacijenta, a 107 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji je 214 kontakata zaraženih.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata analizirano je 167 uzoraka od kojih je 15 bilo pozitivno na koronavirus (13 pozitivnih na PCR testiranju, a 2 na brzom antigenskom testu). Jedna osoba je preminula, javlja Županijski stožer civilne zaštite. Četvero novozaraženih su iz Županje, po dvoje iz Borova, Mohova i Vinkovaca, te po jedna osoba iz Nuštra, Otoka, Privlake, Slakovaca i Vukovara. Na bolničkom su liječenju 52 covid pacijenta, dok se 106 osoba nalazi u kućnoj izolaciji. Među zaraženima je 14 djelatnika iz sustava zdravstva (4 liječnika i 10 medicinskih sestara/tehničara). U samoizolaciji na području županije je 459 osoba – iz sustava zdravstva je 6 (1 liječnik, 2 medicinske sestre/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 2 nezdravstvena radnika).
Od početka epidemije koronavirusom je zaraženo 8187 osoba, od kojih su se 7853 osobe oporavile, a 176 je preminulo.

Prema podacima Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, u posljednja 24 sata području te županije obavljeno je 76 testiranja. 11 uzoraka bilo je pozitivno na SAS-CoV-2. Jedna muška osoba, 1942. godište, preminula je uslijed infekcije COVIDOM-19, a pritom je imala i brojne komorbiditete. Novozaraženi dolaze iz Virovitice (3), Mikleuša (2), Sopja (2), Špišić Bukovice (2), Slatine (1) i Čađavice (1). S područja te županije trenutno su hospitalizirana 42 covid pacijenata. Njih 41 je u Općoj bolnici Virovitica, a jedna osoba je u KBC-u Osijek.
Od početka epidemije koronavirusom su se zarazile 3.324 osobe. Devedeset i jedna osoba je preminula od posljedica infekcije.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata na području te županije 11 je novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (4), općina Garčin (2) te općine Oprisavci, Podcrkavlje, Sibinj, Sikirevci i Velika Kopanica (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije sada iznosi 7.695, dok je broj aktivnih slučajeva 159. Trenutna 7-dnevna incidencija (broj zaraženih osoba na 100.000 stanovnika) u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 156, dok je trenutna 14-dnevna incidencija 336.
Hospitalizirana su 63 covid pacijenta (4 osobe više nego prethodni dan). Sedmero hospitaliziranih je na respiratoru (1 osoba manje nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 715 osoba (2 osobe više nego prethodni dan).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.