Hrvatski radio

Radio Osijek

U slavonskim županijama broj novozaraženih raste

26.10.2021.

16:16

Autor: Radio Osijek/TM

U slavonskim županijama broj novozaraženih raste

U slavonskim županijama broj novozaraženih raste

Foto: - / -

U protekla 24 sata u slavonskim je županijama šest osoba preminulo, a zabilježeno je 447 novooboljelih. U Osječko-baranjskoj županiji evidentirana su 194 nova slučaja zaraze, u Vukovarsko-srijemskoj 99, Brodsko-posavskoj 90, Požeško-slavonskoj 44, a u Virovitičko-podravskoj 20.

U osječkom KBC-u i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u posljednja 24 sata za Osječko-baranjsku županiju obrađeno je 567 uzoraka – pozitivan nalaz dobile su 194 osobe. Četiri osobe su preminule (dvije iz Osijeka te po jedna iz Aljmaša i Čepina, u dobi od 80 do 95 godina), izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Ponovno je udio pozitivnih među testiranima visok – iznosti 34 posto. Najviše novozaraženih (99) je iz Osijeka, slijede Đakovo 28 , Čepin 14, Našice 11, Darda 7, Belišće 5, Donji Miholjac 4, Antunovac, Bilje, Đurđenovac, Feričanci i Koška po 3, Beli Manastir, Kneževi Vinogradi i Petlovac po 2, Bizovac, Drenje, Erdut, Valpovo i Trnava po 1. Na koronavirus je trenutno pozitivno 178 učenika škola koje su u nadležnosti Županije te još 30-ak s područja Grada Osijeka, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Na bolničkom su liječenju 72 covid pacijenta (52 u KBC Osijek, 20 u OŽB Našice), šestero ih je u Respiracijskom centru. Pod mjerom samoizolacije su 773 osobe.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 416 osoba od kojih je 99 imalo pozitivan nalaz na SARS-CoV-2. Jedna osoba je preminula, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Najviše novih slučajeva (48) je u Vinkovcima, 14 novozaraženih je iz Vukovara, po 4 osobe iz Cerića i Drenovaca, po 3 osobe iz Nuštra i Lipovca, po 2 osobe iz Andrijaševaca, Apševaca, Gradišta, Gunje i Ivankova te po 1 osoba iz Iloka, Borova, Bršadina, Cerne, Ćelija, Jarmine, Markušice, Posavskih Podgajaca, Retkovaca, Soljana, Starih Jankovaca, Svinjarevaca i Štitara. Na području županije trenutno je aktivno 485 slučajeva zaraze, zbog covida-19 na bolničkom je liječenju 47 osoba – među zaraženima su 22 osobe iz sustava zdravstva (4 liječnika, 9 med. sestara / tehničara, 7 drugih zdravstvenih radnika i 2 nezdravstvena radnika). Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 12 nastavnika i 117 učenika. U samoizolaciji se na području županije nalazi 726 osoba – 2 iz sustava zdravstva (2 med. sestre/tehničara), a iz sustava obrazovanja 7 nastavnika i 730 učenika.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 90 novih slučaja  zaraze koronavirusom. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ hospitalizirano je 27 covid pacijenata, jednom od njih potrebna je pomoć respiratora. U novogradiškoj bolnici liječi se 8 covid-19 pacijenata. Prema podacima Policijske uprave pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalaze se 693 osobe.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 345 uzoraka, od kojih su 44 pozitivni na koronavirus. Na tom je području trenutno aktivno 350 slučajeva zaraze – 18 osoba je hospitalizirano, 332 se osobe nalaze u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 414 osoba.

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirana su 82 uzorka i zabilježeno je 20 slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je žena u dobi od 90 godina preminula, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Među novozaraženima devetero je s područja Virovitice, petero je iz Slatine, Suhopolje bilježi troje, a Špišić Bukovica, Pitomača i Lukač po jednu koronavirusom zaraženu osobu.
Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica je 30 pacijenta, od kojih su dva na respiratoru, a jedna osoba s područja Virovitičko-podravske županije nalazi se u Respiracijskom centru KBC-a Osijek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.