Hrvatski radio

Radio Osijek

U slavonskim županijama mali broj novih slučajeva

07.03.2022.

13:34

Autor: Radio Osijek/TM

Osijek

Osijek

Foto: HRT / Radio Osijek

U slavonskim je županijama evidentirano 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Osječko-baranjskoj je 14 novooboljelih, Virovitičko-podravskoj 8, Brodsko-posavskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Požeško-slavonskoj po 2. Dvije osobe su umrle.

Jedna osoba iz Našica, u dobi od 77 godina umrla je u posljednja 24 sata od posljedica covida-19. Za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 117 uzoraka a pozitivan nalaz na koronavirus potvrđen je kod 14 novih osoba, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Najviše novooboljelih, njih pet, s osječkog je područja, a tri su s područja Čepina. Dvije novooboljele su iz Đakova, a Antunovac, Darda, Semeljci i Valpovo bilježe po jedan novi slučaj zaraze. U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici hospitalizirano je 45 osoba, oboljelih od covida-19, od kojih su dvije na respiratoru. U samoizolaciji se trenutno nalazi 390 osoba.

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 48 uzoraka i zabilježeno osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Troje novozaraženih je iz Pitomače, a po jedan osoba je iz Virovitice, Slatine i Čađavice. Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica je 17 covid pacijenata.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 36 osoba, prisutnost koronavirusa potvrđena je kod dvije nove osobe iz Vukovara. Jedna osoba je preminula, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Hospitalizirano je 36 covid pacijenata. Na području županije aktivno je 110 slučajeva zaraze, a među pozitivnima četiri su osobe iz sustava zdravstva. Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 18 nastavnika i 89 učenika. U samoizolaciji se na području županije nalazi 208 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 10 uzoraka, od kojih su dva bila pozitivna na SARS-CoV-2. Na tom su području trenutno aktivna 92 slučaja zaraze koronavirusom – 14 osoba je hospitalizirano, 78 osoba je u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji se nalaze 42 osobe.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata zabilježena su 2 nova slučaja zaraze od COVID-19. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević i novogradiškoj Općoj bolnici hospitalizirana su 22 covid pacijenta, jedna je osoba na respiratoru. Trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 211 osoba. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.