Hrvatski radio

Radio Osijek

U slavonskim županijama samo jedan novozaraženi

21.06.2021.

11:18

Autor: Radio Osijek/TM

U slavonskim županijama samo jedan novozaraženi

U slavonskim županijama samo jedan novozaraženi

Foto: - / -

Prema do sada objavljenim podacima, u slavonskim je županijama zabilježen samo jedan slučaj zaraze koronavirusom, i to u Osječko-baranjskoj županiji. Stožeri civilne zaštite ponavljaju javni poziv za cijepljenje.

U osječkom je KBC-u u protekla 24 sata obrađen 41 uzorak, od kojih je jedan bio pozitivan na koronavirus, izvijestio je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Na bolničkom je liječenju devet covid pacijenata. U samoizolaciji je 305 osoba za koje se sumnja da su bili u kontaktu sa zaraženima.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 5 slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 – tri osobe su na bolničkom liječenju, a 2 se osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji su 53 osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novih osoba pozitivnih na koronavirus. U posljednja 24 sata testirano je 37 osoba, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Preminulih osoba nema. Zbog COVID-19 bolesti hospitalizirana je 21 osoba, dok se 70 zaraženih nalazi u kućnoj izolaciji. Među pozitivnima na SARS-CoV-2 je i jedan djelatnik iz sustava zdravstva. U samoizolaciji na području županije su 202 osobe.
Od početka epidemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji koronavirusom se zarazilo 12370 osoba, od kojih se 12025 oporavilo, a 254 osobe su preminule od posljedica infekcije.

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testiran je 41 uzorak i nije utvrđen ni jedan slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u Županijski stožer civilne zaštite. U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je četvero oboljelih, a jedna se osoba s područja Virovitičko-podravske županije liječi u KBC-u Zagreb.
Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 4111 osoba, a 142 su preminule.

U Brodsko-posavskoj županiji u ponedjeljak nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom, potvrdio je tamošnji stožer Civilne zaštite. Na bolničkom liječenju je 12 osoba, od kojih dvije trebaju potporu respiratora. Mjerom samoizolacije u županiji  je obuhvaćeno 180 osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.