Hrvatski radio

Radio Osijek

U Strizivojni svečano otvoren vrtić "Bajka"

18.12.2020.

14:17

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Strizivojna je dobila svoj prvi dječji vrtić, suvremeno izgrađen i opremljen objekt, vrijednosti osam i pol milijuna kuna. Velika je to stvar za općinu, tamošnje mališane i njihove roditelje, koji su dosada, svoju djecu odvozili u vrtiće u okolna mjesta u trima županijama.

"Cilj nam je ta ovaj vrtić "raste", da ga ravnateljica sa svojim djelatnicima unaprjeđuje u pedagoškom smislu, da imamo velik broj djece koja će biti sretna prigodom boravka u ovom prostoru", istaknuo je među ostalim načelnik Strizivojne Josip Jakobović. Predsjednik Skupštine Osječko-baranjske Dragan Vulin rekao je kako će ovaj važan infrastrukturni projekt utjecati na društveni život u općini. "Kvaliteta života u Strizivojni izgradnjom ovog objekta podignula se na jednu veću razinu. Nadam se da će i ovaj vrtić utjecati na odluku mladih obitelji koje su ovdje zasnovale obitelj, da tu i ostanu". 

Saša Bukovac iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju podsjetio je kako je dosada ugovorena izgradnja 200 vrtića koji se financiraju iz Programa ruralnog razvoja Europske unije. "To je jedan od alata uz pomoć kojih ćemo osigurati da ljudi ostanu u ovim krajevima izloženima depopulaciji. Pohvalio se kako je APPRR kroz različite projekte u Osječko-baranjskoj županiji financirao ulaganja vrijedna više od 5 milijardi kuna.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak rekla je kako će u Dječjem vrtiću "Bajka" mnoga  djeca započeti put svojeg školovanja. "Gotovo je 14 vrtića na području Osječko-baranjske županije koji će se ili su izgrađeni iz sredstava europskih fondova. Mi volimo reći kako fondovi Europske unije mijenjaju Hrvatsku i zaista, gotovo se u svakom dijelu Hrvatske može vidjeti ovakvo ulaganje. Kako radimo i završavamo našu nacionalnu razvojnu strategiju valja reći kako su jedan od važnih prioriteta ulaganja u bolje kapacitete predškolskog odgoja i obrazovanja. Prepoznati su kao ono osnovno gdje djeca osim same skrbi stječu prve, osnovne navike i socijalizaciju, no vrtić im pomaže i u kvalitetnijem formiranju njihovih osobnosti i izražavanju kreativnosti".   

Galerija
Foto: HRT/Mirta Milas, Foto: -/-
Foto: HRT/Mirta Milas, Foto: -/-Foto: HRT/Mirta Milas, Foto: -/-Foto: HRT/Mirta Milas, Foto: -/-Foto: HRT/Mirta Milas, Foto: -/-Foto: HRT/Mirta Milas, Foto: -/-Foto: HRT/Mirta Milas, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.