Hrvatski radio

Radio Osijek

U subotu Sunset Run, BikeOS i Gumiranje

18.08.2020.

14:24

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Željni druženja i aktivnosti na otvorenom ovoga vikenda u Osijeku mogu 'doći na svoje' jer u subotu će se održati tri manifestacije – noćni polumaraton Sunset Run 2020., Urbani bike festival BikeOS i drugo Gumiranje na Dravi.

Bez obzira na to odlučili se na trčanje, bicikliranje, spuštanje Dravom na zračnim jastucima i gumama ili samo sve promatrali sa strane, subota u gradu neće biti dosadna. „Možemo reći da, kao i prošle godine, imamo 3 u 1 manifestaciju zabavnog sadržaja u kojoj će svatko od naših sugrađana pronaći svoj interes, a broj prijavljenih ove je godine čak i veći nego prošle”, rekao je zamjenik osječkoga gradonačelnika Boris Piližota. Organizatori ističu da će se svi programi održati uz pridržavanje epidemioloških mjera. Utrka Sunset Run simbolično će označiti i početak prve faze rekonstrukcije Pješačkoga mosta koji će se zatim zatvoriti na 90 dana. Trčat će se šetnicom sa startom i ciljem na Kopiki, a ove godine organizatori su za iskusnije trkače pripremili dodatni izazov. „Uz 7 i 14 kilometara, uveli smo i 21 kilometar odnosno prvi osječki noćni polumaraton. Prijavilo se više od 500 natjecatelja, od kojih je 320 iz svih krajeva Hrvatske potvrdilo dolazak”, rekao je Ivan Volinek iz Udruge Run4Fun.

U subotu će se održati i već dobro poznata manifestacija Urbani bike festival Osijek – BikeOS. Epidemija će malo reducirati program, sudionici će se popisati, bicikli dezinficirati, ali zabave ne bi trebalo manjkati. „Smanjili smo našu olimpijadu, tako da možemo zadovoljiti sve što od nas traže epidemiolozi. Tržnica će se predstaviti sa svojim ledenim voćnim shakeom, a prvih dvjesto prijavljenih sudionika dobit će i BikeOS majice. Najbrži, najbrža ili najbrže dijete osvojit će bicikl, s tim da će djeca i dame imati posebne bonuse, tako da muškarcima znatno otežamo pobjedu”, najavio je direktor Tržnice Osijek Igor Medić.

Posebno atraktivno bit će i drugo Gumiranje na Dravi. „Spojili smo kretanje uzvodno biciklima kroz dravske šume, a centralni je dio spuštanje Dravom na zračnim jastucima i gumama od Udičarskoga doma u Josipovcu”, rekao je predsjednik udruge Osječka tvornica ideja Davor Jašinski. Svi sudionici morat će nositi sigurnosne prsluke, a pratit će ih i plovilo službi spašavanja.

Dakle, epidemiji unatoč, adrenalinskih uzbuđenja u subotu u Osijeku neće manjkati. Sudionici Gumiranja kod Kompe se na biciklima okupljaju u 13 sati i 30 minuta, a Dravom će se spuštati od Udičarskoga doma od 15 sati, BikeOs će trajati od 17 do 20 sati, dok polumaraton starta u 19 sati i 14 minuta.

Galerija
Tajana Rogulja, direktorica Ureda Turističke zajednice Osijeka, Foto: -/-
Boris Piližota, zamjenik osječkoga gradonačelnika, Foto: -/-Ivan Volinek, Run4Fun, Foto: -/-Igor Medić, direktor Tržnice Osijek, Foto: -/-Davor Jašinski, Osječka tvornica ideja, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.