Hrvatski radio

Radio Osijek

U svim slavonskim županijama bez novooboljelih

01.05.2020.

12:29

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: koronavirus.hr

Foto: koronavirus.hr

Foto: - / -

Prema izvješćima županijskih stožera civilne zaštite u protekla 24 sata u svih pet slavonskih županija ni jedan od provedenih testova nije pokazao nove slučajeve zaraženih koronavirusom .

U Vukovarsko-srijemskoj županiji od jučer su testirane 43 osobe (1080 ukupno), i ni jedan uzorak nije bio pozitivan. Broj oboljelih je 40, a u ovome trenutku ni jedna osoba nije hospitalizirana. "U protekla 24 sata izliječeno je 2 osobe, jedna osoba iz Nuštra i jedna iz Vinkovaca, što čini ukupno izliječenih na području županije 17", priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite. "U samoizolaciji na području županije nalazi se 385 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana zaprimljene su dvije prijave o kršenju samoizolacije te se provjerom utvrdilo da se u oba slučaja radilo o kršenju samoizolacije", stoji u izvješću te se dodaje kako su objekti za karantenu osoba i karantenu vozača kamiona na području Vukovarsko-srijemske županije demobilizirani.
"Deset je dana iza nas u kojima Virovitičko-podravska županija ne bilježi novozaražene osobe na COVID 19", javili su iz Stožera civilne zaštite te županije. U posljednja 24 sata testirano je 28 osoba (ukupno 548).
Na području županije šest osoba je zaraženo koronavirusom, od kojih dvije imaju klinički slabe simptome bolesti COVID 19. Od izbijanja epidemije jedna se osoba oporavila.
U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 31. dan bez novooboljelih osoba, te od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene oboljele osobe. U samoizolaciji se trenutno nalazi 308 osoba, 34 uzorak je poslan na analizu, te su ukupno testirane 429 osobe.
U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije testirane su 82 osobe, a ni jedan nije bio pozitivan na koronavirus, rečeno je na redovitoj konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.