Hrvatski radio

Radio Osijek

U svojim perlicama pronalazim terapiju i mir

19.04.2019.

12:11

Autor: Ksenija Zelenić

fotografija Ksenija Zelenić

fotografija Ksenija Zelenić

Foto: - / -

U osječkoj Vinskoj mušici na Korzu danas je otvorena izložba unikatnog nakita Sanje Račić, nekadašnje novinarke Radio Osijeka koja se odlučila baviti poduzetništvom .

Svatko od nas nosi svoj križ. Prije tri i pol godine, naša kolegica Sanja Račić doznala je da je teško bolesna, da ima karcinom. Operirana je, prošla kemoterapije i zračenja, a nakon toga je uslijedio novi šok. Bolest se proširila. Napustila je posao novinara i posvetila se svom načinu borbe protiv bolesti. Zbog zračenja narušena joj je periferna cirkulacija, osjet u prstima je oslabio. "Počela sam nizati perle i izrađivati nakit, što sam oduvijek i voljela. Kada sam uočila da se taj nakit sviđa ljudima, odlučila sam dati otkaz i maknuti se od vrlo stresnog zanimanja - novinarstva. I dan danas se divim vama, mojim bivšim kolegama, koji radite taj posao," priča nam Sanja na jednoj od svojih izložbi. Dodaje, kako je iskoristila sredstva za samozapošljavanje, postala obrtnica i uživa u poslu kojeg može raditi tijekom dana kada želi, koliko hoće i može. Mašta je bezgranična. Sanja ističe kako nema recepta za bolest čiji je ishod neizvjestan. Svjesna svih statistika mijenja svoj život i želi živjeti okružena ljudima koji pružaju ljubav i raditi posao koji pruža mir, kreativnost i daje nekome sreću.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.