Hrvatski radio

Radio Osijek

U Tenji se Dan državnosti uvijek slavi 30.svibnja

30.05.2020.

12:18

Autor: Ksenija Zelenić

fotografije Raadio Osijek

fotografije Raadio Osijek

Foto: - / -

Mještani jednog dijela Tenje nikada nisu prestali slaviti pretposljednji dan svibnja kao Dan državnosti. Tradiciju dugu tri desetljeća nastavljaju i danas, okupljajući tri generacije .

Dan državnosti već tri desetljeća obilježavamo 30.svibnja. Nikada nismo prestali. I kada smo morali u izbjeglištvo i kada smo se vratili i kada se taj Dan obilježavao drugog datuma. Za našu ekipu uvijek je to značilo nešto posebno! Rekao nam je jedan od organizatora Damir Cvitković. Okupi se ovdje nekoliko obitelji, svatko pripremi što može, zajednički snosimo troškove proslave. Za danas smo pripremili kobasice,čobanac roštilj, a doći će i tamburaši. Kiša nas neće iznenaditi jer imamo veliki podrum. Ono što je zanimljivo, ovdje se sada okupljaju tri generacije i nadamo se da će upravo i ovi najmlađi u pelenama, nastaviti našu tradiciju.

U razgovoru saznajemo kako je lijepo živjeti u Tenji. Nedostaje vrtić, bolja infrastruktura, ali raduje činjenica kako mladi ljudi sve češće kupuju kuće u Tenj,i a Osnovnu školu pohađa oko 750 djece.

Dan državnosti u Tenji

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.