Hrvatski radio

Radio Osijek

U tri slavonske županije nema novozaraženih

24.07.2020.

11:01

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Dobre vijesti stižu iz stožera civilne zaštite Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije - u posljednja 24 sata nije otkrivena ni jedna nova osoba pozitivna na koronavirus .

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite. U posljednja 24 sata uzeti su uzorci 19 osoba, čime je broj testiranih na području te županije od početka epidemije povećan na 1.943. U samoizolaciji je 46 osoba, uključujući i trenutno 14-ero zaraženih. Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije 25 osoba je zaraženo korona virusom, desetero ih se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.
U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 34 aktivna slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 100 osoba. Na posljednjem testiranju bilo je 58 uzoraka, svi uzorci su negativni. Ukupno je testirano 3446 osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nisu zabilježene nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 154, dok je broj aktivnih slučajeva 46. Trenutno su hospitalizirane 4 osobe (jedna osoba više u odnosu na prethodni dan), priopćeno je iz Stožera civilne zaštite te županije.
Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze 302 osobe (78 osoba više u odnosu na prethodni dan). Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.