Hrvatski radio

Radio Osijek

U Tvrđu samo vozila s propusnicama, stari režim više se ne vraća

20.09.2021.

12:04

Autor: Radio Osijek

U Tvrđu samo vozila s propusnicama, stari režim više se ne vraća

U Tvrđu samo vozila s propusnicama, stari režim više se ne vraća

Foto: - / -

Zbog radova u Tvrđi i sigurnosti sugrađana, ponajprije učenika srednjih škola, od danas u staru gradsku jezgru mogu samo vozila s propusnicama. Kako je u našem programu rekao dogradonačelnik Dragan Vulin, u Tvrđi se, i nakon završetka radova, više neće moći prometovati i parkirati kao dosad.

Iako će prvih nekoliko dana komunalni redari i policija vozače čija vozila nemaju propusnicu samo upozoravati, apelirao je na sve da se već od danas pridržavaju novih pravila. „Pravo na jednu propusnicu po kućanstvu imaju stanari – oni koji imaju prijavljeno prebivalište na području Tvrđe ili boravište, što dokazuju potvrdom iz MUP-a. Po dvije propusnice dobivaju ustanove ili institucije koje imaju sjedište u Tvrđi. Nije u planu da promet u Tvrđu više uopće bude pušten, odnosno više se neće moći ulaziti kao što je to bilo do jučer. Tvrđa će u iduće dvije godine, koliko traje projekt obnove infrastrukture, ali i nakon toga kada krenemo s obnovom fasada, poprimiti novo ruho i zablistati novim sjajem, tako da u njoj nije mjesto velikom broju vozila. Apsurdno je da je gradski biser, stara barokna jezgra do jučer bila najveće besplatno parkiralište u gradu”, rekao je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.

Dostavna i taksi vozila i dalje će smjeti ulaziti u Tvrđu, dok će sva ostala vozila morati imati propusnicu koja je povezana s registracijskom oznakom. Oni koji još nisu ishodili propusnicu, zahtjev za izdavanjem mogu podnijeti na email propusnice@osijek.hr ili osobno u Kuhačevoj 9 od 7.30 do 15.30 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.