Hrvatski radio

Radio Osijek

U većini slavonskih županija bez novozaraženih

21.05.2020.

10:07

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Na području Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske županije u protekla 24 sata nije bilo novozaraženih koronavirusom, priopćeno je iz stožera civilne zaštite tih županija .

Ukupan broj oboljelih u Vukovarsko-srijemskoj županiji od izbijanja epidemije je 41, jedan slučaj, otkriven jučer je aktivan, a 40 osoba je izliječeno. U protekla 24 sata testirane su 63 osoba. Do sada je na području županije testirano 1916 uzoraka. U samoizolaciji na području županije nalaze se 32 osobe.
COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja zaprimile su 61 poziv sa sumnjom na bolest COVID-19.
Na području Virovitičko-podravske županije, devetnaesti dan zaredom nema novooboljelih, javili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U posljednje 24 sata 21 osoba je testirana na koronavirus. Svi nalazi bili su negativni. Od početka pandemije s područja te županije testirano je 1.037 osoba, devet osoba je oboljelo, od kojih se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od posljedica COVID-a 19.
U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 5 slučajeva zaraze koronavirusom, novooboljelih nema. Četiri osobe su u izolaciji, na kućnom liječenju, a jedna osoba je hospitalizirana. 42 uzorka su poslana na analizu, a ukupno je od izbijanja epidemije testirano 1057 osoba.  U samoizolaciji se trenutno nalaze 4 osobe.
U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od COVID-19, ali tijekom dana očekuju se još rezultati dijela uzoraka uzetih tijekom jučerašnjeg dana. "Dobra je vijest da je, nakon potvrđena dva uzastopna negativna nalaza, jedna osoba ozdravila. Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako i dalje iznosi 37, ozdravljenih je sada 16 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, trenutno je 20 aktivnih oboljelih osoba od COVID-a19", priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite.
Kako je i najavljeno, sukladno ranije utvrđenom protokolu između županijskog Stožera civilne zaštite i uprave Đuro Đaković Montaža, grupa od 15 radnika te tvrtke stigla je jutros iz Švedske u Republiku Hrvatsku. Nakon ulaska u zemlju svi su radnici testirani na prisutnost virusa SARS-CoV-2 te su smješteni u županijsku karantenu gdje će sljedećih 14 dana biti pod nadzorom epidemiologa. Rezultati nalaza testiranih radnika očekuju se kasno popodne ili tijekom večeri.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.