Hrvatski radio

Radio Osijek

"Ranjeni" Osijek dočekuje Varaždin

12.08.2022.

15:15

Autor: HRT Radio Osijek

Nenad Bjelica

Nenad Bjelica

Foto: NK Osijek / NK Osijek

Pred nogometašima Osijeka novi je prvenstveni ogled u sklopu 5. kola Supersport HNL-a. U nedjelju u Gradskom vrtu (18:55) gostuje Varaždin. Bijelo-plavi povratnika u elitni razred dočekuju u dubokoj krizi igre i rezultata, najvećoj u Bjeličinoj gotovo dvogodišnjoj eri.

Uoči susreta Nenad Bjelica je poručio: - Od ponedjeljka se pripremamo za utakmicu. Odigrali smo i prijateljsku protiv Croatie Đakovo (pobjeda 7:0) u kojoj smo dali priliku za 20-tak igrača. Fiolić, Kleinheisler, Leovac i Lovrić trenirali su smanjenim intenzitetom, od četvrtka su u momčadi, za razliku od Cheberka, Nejašmića i Žapera koji su cijeli tjedan radili individualno i nisu bili u treningu s ekipom.


Na konferenciji za medije uz stratega Osijeka sudjelovao je i Vedran Jugović. Govorilo se relacijama trener-igrači : - Mogu samo reći da imam odličan odnos sa svlačionicom, rekao je Bjelica i dodao: - Najveći mi je problem što ne pobjeđujemo, ali s igračima koji su u dvije godina postigli rekordne rezultate mogu biti samo zadovoljan. Naravno da nisam zadovoljan s posljednjih 15-20 dana, no to ne umanjuje sve ono dobro što smo ranije napravili, a napravili smo upravo s ovim igračima. Moj odnos prema njima nikada se neće promijeniti, imaju podršku, a imam li ja njihovu? To ne znam. To samo oni mogu reći.


- Predugo smo zajedno, poštujemo jedni druge. Od prvog dana stožer nam iskazuje poštovanje. Tako da ne vidim zašto bi se nakon jedne krize nešto promijenilo. Puno se toga govori i piše ovih dana, puno je i neistine. Mi imamo zajednički cilj – da Osijek pobjeđuje, igra dobar nogomet u čemu smo zajedno do kraja, poručio je jedan od najiskusnijih Vedran Jugović.


Vedran Jugović

Vedran Jugović

Foto: NK Osijek / NK Osijek

Novinari nisu propustili pitati Bjelicu o uzrocima krize koja tjednima potresa klub:


Bavite se vi uzrokom. On nema veze s trenutnom situacijom. Sada svi govore o posljedicama, poručio je i nastavio: - Naravno da uzrok postoji. Dogodile su se stvari koje utječu na mene. Čovjek sam od krvi i mesa.


Trener Osijeka još je jednom komentirao postavljenu tezu iz ožujka kako je NK Osijek = Nenad Bjelica:


- Isto je i danas, a tako ne bi trebalo biti. Jedan klub ne smije ovisiti o energiji samo jednog čovjeka. Spominjem to dvije godine, samo ne nailazi na odjek. Bio sam ponosan kada su takve stvari izlazile i dok sam „vukao ovu lokomotivu”. Sada to nije tako, zašto „lokomotiva” ima manje goriva, to bi novinari trebali analizirati kroz uzrok. Kada dobiješ par šamara nemaš istu energiju, kao što si imao dok ih nisi dobio. Pokušavam dati sve od sebe da izvučem ekipu iz ove situacije, ali nije mi lako. Emocija se ne može kupiti na tržnici. Radim svoj posao najbolje što znam, dajem maksimum, a vidjet ćemo gdje će nas to dovesti, poručio je.


O Varaždinu:


- Mlada, poletna, brza ekipa. Odlično posložena. Osvježenje su za HNL, ne samo zbog posljednjih rezultata na čemu im treba čestitati. Pokazali su u svim utakmicama kvalitetu. Za očekivati je da će doći igrati neopterećeno na naš stadion i pokušati doći do pozitivnog rezultata. Mi kao i uvijek, gledamo sebe i ako posložimo kockice u glavi koji su trenutno pobrkane, možemo se nadati pobjedi. Kroz trening, kroz razgovore, podizanje atmosfere unutar momčadi možemo doći do prave energije za pobijediti Varaždin u nedjelju, zaključio je Bjelica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.