Hrvatski radio

Radio Osijek

U Vinkovcima noćas izgorjelo dječje igralište

20.11.2021.

13:12

Autor: Radio Osijek/TM

U Vinkovcima noćas izgorjelo dječje igralište

U Vinkovcima noćas izgorjelo dječje igralište

Foto: - / -

U vinkovačkoj gradskoj četvrti Lapovci u cijelosti je izgorjelo dječje igralište sa svim spravama, u požaru koji je planuo u petak navečer, potvrdili su iz vinkovačke Gradske uprave .

Požar su, po dojavi stanara iz okolnih zgrada, ugasili vatrogasci, a na mjesto požara izašla je i policija.
Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić potvrdio je da je na Lapovcima zapaljeno dječje igralište koje je poptuno izgorjelo. "Želim vjerovati kako se ovo dogodilo slučajno, kako u našem gradu ne žive pojedinci koji bi djeci namjerno uništili mjesto za igru", napisao je Bosančić u objavi na Facebooku, ali i dodao kako to nije prvi put da se uništavaju dječja igrališta te gradska i privatna imovina. "Zbog sigurnosti svih građana i ovakvih događaja, u izradi je projekt  'Vinkovci pametan grad siguran grad', a koji bi trebao spriječiti upravo takve i slične aktivnosti", izvijestio je.
Na taj način, rekao je, poboljšat će se sigurnost u zajednici kroz uspostavu sustava za video-nadzor javnih površina: trgova, parkova, dječjih igrališta, prometnih križanja i drugog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.