Hrvatski radio

Radio Osijek

U Vinkovcima od 2011. devet tisuća stanovnika manje

10.05.2018.

16:47

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: Facebook Moje rodno mjesto Vinkovci/BraneM4vk

Foto: Facebook Moje rodno mjesto Vinkovci/BraneM4vk

Foto: - / -

Na području Grada Vinkovaca danas živi nešto više od 26.000 stanovnika, dok je prema popisu stanovništva iz 2011. u gradu na Bosutu živjelo 35.312, odnosno 9.260 stanovnika više nego danas, upozorili su u četvrtak iz vinkovačkog SDP-a.

Za manjak optimizma i nade, koji po njima Vinkovčane 'tjera' na odlazak iz Slavonije i Hrvatske, iz SDP-a su prozvali HDZ koji gradom upravlja još od Domovinskog rata.
Predsjednik gradskog SDP-a Davor Benić kazao je na konferenciji za novinare da su u stranci inicirali i proveli neslužbeni i djelomični anketni popis stanovništva u Vinkovcima, pri čemu su obišli 563 stambenih objekata koji čine 4 posto ukupnog broja stambenih objekata u Vinkovcima, gdje su popisali osobe koje tamo žive. "Temeljem analize obrađenog uzorka, za koji smatramo da je relevantan, došli smo do zaključka o manjku 9.260 stanovnika i da trenutačno u Vinkovcima živi 26.052 stanovnika", rekao je Benić.
"Iako je novi HDZ-ov gradonačelnik Ivan Bosančić na početku mandata pokazivao entuzijazam", rekao je prvi čovjek vinkovačkog SDP-a, "i dalje je sve ostalo isto, a postojeći sustav upravljanja gradom nije u mogućnosti pokrenuti nove investicije." Benić je naveo i kako je od 1993. do danas kroz gradski proračun uprihodovano preko 2,5 milijardi kuna, a s državne razine financijski se interveniralo s više od 1,7 milijardi kuna, i to "uglavnom u asfalt, beton i ciglu", nazvavši takvu vrstu ulaganja "HDZ-ovom abecedom investiranja". 
Po mišljenju potpredsjednice vinkovačkog SDP-a Marije Bekavac, nisu više problem ni radna mjesta, već činjenica da se među građanima osjeća manjak bilo kakvog optimizma i nade te iz Vinkovaca odlaze i oni koji imaju radno mjesto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.