Hrvatski radio

Radio Osijek

U Vinkovcima predstavljen "Zaželi - program zapošljavanja žena"

16.01.2018.

12:36

Autor: Radio Osijek

U Vinkovcima predstavljen "Zaželi - program zapošljavanja žena"

U Vinkovcima predstavljen "Zaželi - program zapošljavanja žena"

Foto: - / -

Program zapošljavanja žena "Zaželi", sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, predstavljen je danas u Vinkovcima. Njime će se kroz dvije godine omogućiti zapošljavanje 50 žena s područja grada koje će pružiti podršku i pomoć u kući za 250 osoba starije dobi te osobama s invaliditetom.

Program zapošljavanja žena "Zaželi" sufinancira se sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u ukupnoj vrijednosti 6.701.725,88 kuna nepovratnih sredstava, a cilj mu je omogućiti zapošljavanje žena ranjivih skupina. Program obuhvaća žene prijavljenje na Zavodu za zapošljavanje starije od 50 godina, a imaju najviše srednju stručnu spremu. Novozaposlene žene pružit će podršku i pomoć u kući za 250 osoba starije dobi te osobama s invaliditetom, bolesnim i nemoćnim osobama, istaknula je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Andrea Vinković i dodala kako će im osim toga omogućiti i dodatno obrazovanje: "Kroz dvije godine ova će se skupina žena dodatno obrazovati za geronto domaćice i njegovateljice, čime će im se kasnije povećati mogućnost zapošljavanja. Time će se unaprijediti i njihove socijalne, emocionalne, kreativne vještine i znanja, a što će rezultirati poboljšanjem kvalitete života i smanjenjem socijalne isključenosti", rekla je pročelnica Vinković i istaknula kako Grad Vinkovci prate brojne natječaje i prijavljuje se na njih kako bi zaposlili što veći broj ljudi.

Partneri u ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vinkovci i Centar za socijalnu skrb, a projekt je pripremila Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.