Hrvatski radio

Radio Osijek

U Virovitici i Slavonskom Brodu četiri nove zaraze

16.08.2020.

13:03

Autor: Davor Lončarić

U Virovitici i Slavonskom Brodu četiri nove zaraze

U Virovitici i Slavonskom Brodu četiri nove zaraze

Foto: - / -

Povoljno je stanje s koornavirusom u Brodsko-posavskoj i Virovitičko-podravskoj županiji. Po dvije novozaražene osobe zabilježene su u svakoj od tih županija u posljednja 24 sata. . . .

Na području Virovitičko-podravske županije dvije su novo zaražene osobe virusom SARS-CoV-2. Riječ je o adolescentu ženskog spola s blagim simptomima bolesti, te mladom odraslom muškarcu, također s blagim simptomima bolesti. Oboje se nalaze na kućnom liječenju, a povezano uz njih, trenutno je u izolaciji, jedanaest bliskih im osoba, naglasili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Broj testiranih, od početka epidemije u VPŽ je trenutno 2.572. Podsjetimo, od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 35 osoba se zarazilo korona virusom. Od toga, tri osobe su trenutačno aktivne, trideset i jedna se oporavila, dok je jedan muškarac preminuo. 

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiranaja su dva nova slučaja zaraze novih slučaja zaraze koronavirusom.
Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije s današnjim danom iznosi dvije stotine i dvanaest, dok je broj aktivnih slučajeva četrdeset i pet. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je stotinu pedeset i pet.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.