Hrvatski radio

Radio Osijek

U Virovitičko-podravskoj županiji žele pekarnice i cvjećare

20.04.2020.

15:14

Autor: Radio Osijek

Igor Andrović, župan

Igor Andrović, župan

Foto: - / -

Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije uputio zahtjev za suglasnost Nacionalnom stožeru civilne zaštite. Žele da pekarnice rade od 6 sati, te da se omogući rad cvjećarima. . .

Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, na inicijativu župana Igora Androvića i načelnika stožera Marija Klementa, uputio je Nacionalnom stožeru civilne zaštite zamolbu na suglasnost za produženje rada pekarnica na području naše županije te dozvolu prodaje cvijeća i presadnica na tržnicama, radu cvjećarnica (od 8 do 17 sati) i dostavu cvijeća, a uz poštivanje svih potrebnih epidemioloških i sigurnosnih mjera. Prema navedenom, u slučaju pozitivnog odgovora Nacionalnog stožera civilne zaštite, pekarnice bi na području Virovitičko-podravske županije radile od 6 do 17 sati.

"S obzirom na to da je na području Virovitičko-podravske županije, radno vrijeme od 7 sati, smatramo kako je bolje da pekarnice počnu raditi od 6, a ne od 8 sati kao do sada, jer time ćemo svim zaposlenicima koji rade od sedam, omogućiti kupovinu svježih pekarskih proizvoda i prije dolaska na posao. Prodajom cvijeća, i presadnica na tržnicama, kao i rada cvjećarnica i dostavu cvijeća, želimo omogućiti cvjećarima mogućnosti plasmana svojih proizvoda. Ova djelatnost izrazito je razvijena na našem području, a zbog nemogućnosti plasmana, naši cvjećari, posebice sada, u sezoni cvijeća, trpe velike štet", naglasio je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.