Hrvatski radio

Radio Osijek

19:32 / 07.04.2020.

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

U Viroviticu stigao tzv. bio bag za prijevoz pacijenata

U Viroviticu stigao tzv. bio bag za prijevoz pacijenata

U Viroviticu stigao tzv. bio bag za prijevoz pacijenata

Foto: - / -

U Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije stigao tzv. bio bag, izolacijska jedinica za prijevoz pacijenata s visokozaraznim bolestima. Bio bag omogućuje zaštitu pacijenata i zdravstvenog osoblja te svih sudionika u prijevoza bolesnika.

Pruža zaštitu od kemijskih i bioloških agenasa, a pacijenti se mogu prevoziti standardnim vozilima, zrakoplovima ili helikopterima.
"Virovitičko-podravska županija je na pola puta između Zagreba i Osijeka. Kamo god krenuli, treba nam gotovo dva sata do neke od većih zdravstvenih ustanova. S ovom izolacijskom jedinicom prevozit ćemo možebitne teže bolesnike od Covida-19 u respiratorni centar u Osijek", rekla je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije Lahorka Weiss.. Kako je dodala, kad ne bude bilo koronavirusa, ovaj uređaj će služiti za prijevoz oboljelih od visokozaraznih bolesti ili onih koji imaju teške opekline.
Osim Zavoda za hitnu medicinu, izolacijskom jedinicom za prijevoz pacijenata moći će koristiti i ostale zdravstvene institucije s područja Virovitičko-podravske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.