Hrvatski radio

Radio Osijek

U Vukovar uplovio prvi od 339 najavljenih putničkih brodova

18.03.2022.

17:05

Autor: Radio Osijek

Putnički brod u Vukovaru

Putnički brod u Vukovaru

Foto: Grad Vukovar / Grad Vukovar

Riječ je o jednoj od najznačajnijih tvrtki ove industrije - Viking River Cruises. Brodom "Viking Lif" u Vukovar je noćas stiglo stotinjak američkih turista koji 10 dana plove od Budimpešte do Bukurešta, a poslijepodne će provesti u Vukovaru. Prijepodne su posjetili Osijek.


Turistima su uz ponudu vukovarskih domaćih proizvoda Zadruge "Vrhunsko vukovarsko" i podjelu promotivnih letaka dobrodošlicu u Vukovar zaželjeli zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac i direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić.

„ Drago nam je što najave za ovu godinu možemo usporediti s rekordnom 2019. godinom kada je u Vukovar uplovio 351 kruzer. Veseli nas činjenica da se u ovim izazovnim vremenima kruzing oporavlja. Dunav je naš potencijal u turističkom smislu, a razvoj vukovarskoga turizma prate izuzetno dobre brojke koje smo zabilježili i protekle godine u vidu dolazaka i noćenja turista“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

Podsjetimo kako je Vukovar u 2022. godinu ušao s odličnim turističkim rezultatima. Prošle godine posjetilo ga je više od 11,5 tisuća gostiju, a ostvareno je 27,5 tisuća noćenja. U 2021. godini otvoreno je i šest novih smještajnih objekata, pa ih je danas u Vukovaru ukupno 52 s više od 1.040 kreveta.

Jednako tako, temeljem recenzija gostiju koji su prošle godine posjetili Vukovar kvaliteta turističke ponude i usluge u Vukovaru ocijenjena je s visokih 93.41%, čime je za 1.48% nadmašena ocjena iz 2020. godine.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić podsjeća kako ove godine Vukovar bilježi okruglu obljetnicu – 20 godina od uplovljavanja međunarodnih kruzera u riječnu luku Vukovar.

„ Prvi kruzer sa stranim turistima pristao nam je 2002.godine, a danas ih imamo 339 najavljenih za ovu sezonu. Imamo razloga biti optimistični po pitanju kruzing sezone koja završava sredinom studenog, naravno, ukoliko krizna globalna situacija na to ne bude znatno utjecala “, pojašnjava direktorica Sekulić te navodi kako vukovarske turističke atrakcije ove sezone bilježe veći broj najavljenih organiziranih dolazaka.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.