Hrvatski radio

Radio Osijek

U Vukovarsko-srijemskoj 7, u Osječko-baranjskoj županiji 4 novozaraženih

28.08.2020.

12:26

Autor: Radio Osijek/priopćenja

ilustracija, Vukovar/foto HRT radio Osijek,MK

ilustracija, Vukovar/foto HRT radio Osijek,MK

Foto: - / -

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, 7 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (4 osobe iz Vrbanje, 1 osoba iz Vinkovaca, 1 osoba iz Županje i 1 osoba iz Cerne), a 1 osoba je preminula. Četiri novooboljele osobe su na području Osječko-baranjske županije.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji je 605, od kojih su 519 osoba izliječene, a ukupno je 13 preminulih osoba.Trenutno je u županiji 17 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirane su 103 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 8069. U samoizolaciji na području županije je 160 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 8 zdravstvenih radnika (2 liječnika, 2 medicinske sestre/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika).U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 32 radnika (5 liječnika, 14 medicinskih sestara/tehničara, 12 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik).


Sveukupno je, tijekom posljednja 24 sata, u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano 320 osoba od kojih su 4 osobe pozitivne na koronavirus, jdna je s područja Općine Gorjani, druga s područja Općine Čepin, treća iz Belog Manastira, a četvrta osoba je iz Osijeka.Trenutno je u KBC-u Osijek hospitalizirano 17 oboljelih od koronavirusa od kojih je i dalje jedan pacijent na respiratoru. Epidemiolozi su u samoizolaciju stavili tri nova kontakata, pa su trenutno na području naše županije u samoizolaciji 302 osobe. Policijska uprava osječko-baranjska potvrdila je kršenje samoizolacije prema jednoj dojavi na području Osijeka, a samoinicijativno su provjerili 36 osoba i nisu utvrdili kršenje mjere samoizolacije i to na području Osijeka.
I inspektori Civilne zaštite obilaze teren, nadzor su vršili na 20 lokacija od kojih je na pet utvrđeno kršenje propisane mjere maksimalnog broja osoba u prostoru. Za ova su kršenja izdali upozorenja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.