Hrvatski radio

Radio Osijek

U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna novooboljela osoba

29.04.2020.

09:22

Autor: Radio Osijek

U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna novooboljela osoba

U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna novooboljela osoba

Foto: - / -

Na području Vukovarsko-srijemske županije u protekla 24 sata potvrđeno je da je 1 osoba oboljela od koronavirusa. Riječ je o osobi iz Nuštra, a u toj županiji sada je 40 oboljelih, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Novozaražena osoba je bila u samoizolaciji i kontakt je već ranije oboljele osobe. Trenutačno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19 bolesti.
U protekla 24 sata nema novih izliječenih osoba, te ukupan broj do sada izliječenih osoba na području županije iznosi 11. U istom razdoblju testirane su 33 osobe, što iznosi ukupno testiranih do sada na području županije 1005. U samoizolaciji na području županije nalazi se 340 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju samoizolacije.

Objekti za karantenu, te objekti za karantenu vozača u Vukovarsko-srijemskoj županiji su demobilizirani. COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 20 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 10 zdravstvenih radnika, a od toga 2 liječnika, 4 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni radnik. Zdravstvenih radnika u samoizolaciji nema.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.