Hrvatski radio

Radio Osijek

U Vukovarsko srijemskoj županiji jedna osoba preminula, dvije novozaražene

28.07.2020.

09:55

Autor: Radio Osijek/TM

U Vukovarsko srijemskoj županiji jedna osoba preminula, dvije novozaražene

U Vukovarsko srijemskoj županiji jedna osoba preminula, dvije novozaražene

Foto: - / -

Jedna je osoba preminula od posljedica COVID-a19, a dvije su osobe novozaražene, javljaju iz Stožera civilne zaštite Vukovarsk-srijemske županije. U Viroviitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, analizom 135 uzoraka utvrđeno je da su dvije nove osobe pozitivne na koronavirus - jedna je iz Tovarnika, a druga iz Starih Mikanovaca. Jedna je osoba u posljednja 24 sata preminula, priopćeno je Županijskog stožera civilne zaštite. Trenutno je hospitalizirano desetero oboljelih, dok se 195 nalazi na kućnom liječenju. Među njima je i 18 djelatnika iz sustava zdravstva (5 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji na području županije su 622 osobe - 47 ih je iz sustava zdravstva (8 liječnika, 13 medicinskih sestara/tehničara, 20 drugih zdravstvenih radnika i 6 nezdravstvenih radnika).

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba, a broj trenutno aktivnih slučajeva je petnaest, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite te županije. U posljednja 24 sata analizirani su uzorci 22 osobe i svi su bili negativni. Broj testiranih od početka epidemije je 2.057. Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije 28 osoba je zaraženo korona virusom, dvanaestero se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.

U Požeško-slavonskoj županiji jučer je testiran 81 uzorak i svi su bili negativni (Ukupno je testirano 3621 osoba). Od jučer se četiri osobe vode izliječenima - sada je na području županije 21 aktivni slučaj zaraze koronavirusom i sve se osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 17 osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba, stoji u priopćenju Županijskog stožera civilne zaštite.

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nisu zabilježene nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Četvrti je to dan za redom bez novozaraženih osoba, izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije i dalje je 154, dok je broj aktivnih slučajeva 26 (3 manje u odnosu na prethodni dan). Od 26 aktivnih slučajeva, hospitalizirane su 3 osobe. Smanjuje se i broj osoba pod mjerom samoizolacije te se trenutno na području Brodsko-posavske županije u samoizolaciji nalazi 128 osoba (32 osobe manje u odnosu na jučer).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.