Hrvatski radio

Radio Osijek

U Vukovaru najmodernije plivalište u Hrvatskoj

28.02.2017.

10:49

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Vukovaru su danas otvoreni bazeni vrijedni 68 milijuna kuna. U izgradnji je korištena najsuvremenija bazenska tehnika pa će bazen trenutačno imati najbolji status u certificiranoj opremi za održavanje natjecanja u našoj zemlji.

Šest godina trajala je izgradnja bazena u Borovu naselju.  Plivalište ima otvoreni  dio s dva bazena i zatvoreni dio u kojem je olimpijski bazen s gledalištem od 750 mjesta. Uz to što je ugrađena moderna tehnologija za čišćenje bazena, brojni su popratni prostori - kuhinja, fitness dvorana , sauna, soba za liječnike, svlačionice s ormarićima.

Novi kompleks u cijelosti je financirao Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, a izgrađen je na istoj lokaciji gdje se nalazio i 60-ih godina prošlog stoljeća.  Na bazenima će posao pronaći 30-ak osoba.

Uz gradonačelnika Ivana Penavu, na otvorenju je bila ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Već u ožujku na bazenima će se održati prvi sportski spektakl – vaterpolska utakmica Hrvatska – Francuska.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.