Hrvatski radio

Radio Osijek

U Vukovaru nastavljeno darovanje državne imovine

21.05.2019.

15:16

Autor: Neven Knežević

foto: hrt.hr

foto: hrt.hr

Foto: - / -

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su ugovor o darovanju državnog zemljišta na vukovarskom Sajmištu površine 52 tisuće četvornih metara. Na tom prostoru izgradit će se Poljoprivredno-prehrambeni centar namijenjen OPG-ovima za preradu proizvoda

Dugogodišnje zapušteno zemljište na prostoru Sajmišta uskoro bi trebalo postati mjesto na kojem će obiteljska poljoprivredna gospodarstva donositi svoje proizvode te im kroz preradu, pakovanje, skladištenje davati dodanu vrijednost. Uočili smo da u Vukovaru i okolici nema povezivanja OPG-ova kroz zadruge, tako da smo kroz projekt izgradnje Poljoprivredno-prehrambenog centra željeli pomoći poljoprivrednim proizvođačima u finaliziranju proizvodnje, napomenuo je gradonačelnik Ivan Penava. Cilj je državnoj imovini dati uporabnu vrijednost,jer nije važno tko je titular vlasništva ako se imovina ne koristi, rekao je ministar državne imovine Goran Marić. Ovo nije prvi posjet ministra Marića Vukovaru. Naime, Vukovar je grad u kojemu je država prenijela najveći broj nekretnina u vlasništvo lokalne samouprave, vrijednih više od 113 milijuna kuna, a od kada je Ministarstvo utemeljeno vrijednost državne imovine prenesene na gradove i općine u Hrvatskoj veća je od 2,5 milijardi kuna.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.