Hrvatski radio

Radio Osijek

U Vukovaru obilježen Međunarodni dan mladih

12.08.2022.

17:06

Autor: Marija Vukasović Petrinović

Međunarodni dan mladih obilježen i u Vukovaru

Međunarodni dan mladih obilježen i u Vukovaru

Foto: Marija Vukasović Petrinović / Radio Osijek

Povodom današnjeg Međunarodnog dana mladih Europski dom Vukovar, PRONI centar za socijalno podučavanje/Info-centar za mlade Vukovar i Mirovna grupa mladih Dunav na terasi hotela Lav u Vukovaru predstavili su nadolazeće aktivnosti namijenjene mladima i radu s mladim osobama.

Izvršna direktorica Europskoga doma Vukovar Dijana Antunović Lazić rekla je kako nije cilj obilježiti jedan dan, nego poticati mlade cijelu godinu kako bi svoje sposobnosti istaknuli i ojačali.

Mirovna grupa mladih Dunav prošle je godine imala 300 aktivnosti za mlade, posebno su aktivni volonteri koji dolaze iz mnogih zemalja, a uskoro skupina vukovarskih volontera odlazi u Gruziju.

Na obilježavanju je bila i skupina mladih aktivista i volontera.

Međunarodni dan mladih obilježen i u Vukovaru

Međunarodni dan mladih obilježen i u Vukovaru

Foto: Marija Vukasović Petrinović / Radio Osijek

Međunarodni dan mladih obilježava se svake godine 12. kolovoza, kako bi se skrenula pažnja na pitanja mladih te slavio potencijal mladih kao partnera u današnjem globalnom društvu.

Obilježavanje Međunarodnog dana mladih pokrenuli su Ujedinjeni narodi te je svake godine druga tema u fokusu obilježavanja.

Ove godine je tema međugeneracijska solidarnost. Ističe se kako je kako je upravo međugeneracijska solidarnosti jedna od ključnih stvari za održivi razvoj. U tom kontekstu napominje se kako je ključno iskoristiti puni svih generacija u svrhu ispunjavanja ciljeva održivog razvoja. 


Info centar za mlade Osijek svake se godine uključuje u obilježavanje Dana mladih, a ove su godine objavili video u kojem su različitim generacijama postavljali ista pitanja. Pogledajte odgovore:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.