Hrvatski radio

Radio Osijek

U Vukovaru počelo suđenje Stevi Culeju

13.04.2016.

13:12

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Općinskom sudu u Vukovaru održano je prvo ročište u postupku protiv saborskog zastupnika Steve Culeja kojega se optužuje za poticanje drugih na uništavanje dvojezičnih ploča u Vukovaru 2. rujna 2013.

Cujejev odvjetnik Vladimir Terešak je rekao da će obrana vrlo lako dokazati da nije, kako ga se tereti, počinio kazneno djelo poticanje mnoštva na nasilje u kojem su ozlijeđena dvojica policajacanego je došavši na skup govorio i izražavao svoje stavove o ćiriličnim pločama. Kaže i da je kazneno djelo za koje se tereti relativno novo i u kaznenom zakonu od 2013. te nema sudske prakse.Tužiteljstvo je preložilo 8 svjedoka te dokaze iz televizijskih snimki.

Culej, koji je na sudu izjavio da se ne osjeća krivim, kaže da mu je drago da policija, pravosuđe i DORH surađuju u gradu u kojem su počinjeni najveći ratni zločini a suci oslobađaju zločince. "U ovom gradu je dozvoljeno da onaj tko je ubijao hrvatske građane danas nosi časnu odoru hrvatske vojske"- rekao je Culej. 

Drugo ročište bit će održano 12. svibnja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.