Hrvatski radio

Radio Osijek

16:45 / 24.02.2015.

Autor: Radio Osijek

U Vukovaru veteranska bolnica

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Opća županijska bolnica Vukovar trebala bi postati veteranska bolnica kakve već postoje u Zaboku i Kninu. Objavio je to danas u Vukovaru ministar zdravlja Siniša Varga.

Bolnice u Vukovaru, Zaboku i Kninu bit će središnje bolnice za pružanje zdravstvene skrbi hrvatskim braniteljima i veteranima Domovinskog rata, a uz to će i dalje pružati skrb civilnom stanovništvu, rekao je Varga, koji je danas, zajedno s ravnateljicom Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Tatjanom Prenđa Trupec posjetio Opću županijsku bolnicu u Vukovaru.
"Imamo bolnice koje dobro prepoznaju specifične potpore braniteljske populacije. Uskoro i tim liječnika putuje u SAD kako bi stekli specifična znanja koja će moći prenijeti nakon povratka", rekao je Varga nakon obilaska bolnice. Najavio je i dodatna ulaganja u vukovarsku bolnicu ove i iduće godine, a upoznao se i s bolničkim infrastrukturnim projektima koje je obećao poduprijeti.
Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako se nada neće sve ostati na inicijativi. "Mi jesmo za to da vukovarska bolnica bude veteranska, ali nismo za to da to bude samo promjena ploče. Želimo dobro razrađen koncept koji će dobro donijeti i braniteljima i samoj bolnici. Želimo i da se zna kakve će sve usluge pružati, što to znači za zaposlene. Niz je pitanja na koja za sada nismo dobili odgovore. Nadamo se ipak kako će doći do kvalitetnih rješenja i da neće sve ostati na inicijativi", izjavio je Penava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.