Hrvatski radio

Radio Osijek

U Vukovaru vijenci i cvijeće za poginule u povodu 5. kolovoza

04.08.2021.

14:01

Autor: Radio Osijek/TM

U Vukovaru vijenci i cvijeće za poginule u povodu 5. kolovoza

U Vukovaru vijenci i cvijeće za poginule u povodu 5. kolovoza

Foto: - / -

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije položilo je zajednički vijenac i zapalilo svijeću za sve poginule hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

Uz izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Damirom Dekanićem, na polaganju zajedničkog vijenca sudjelovala su i izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH koju je predvodio načelnik Stožera brigadir Valentin Skroza, zatim Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, koju je predvodio voditelj Službe policije Ante Zovak. Nazočili su i predstavnici gradova i općina kao i pročelnici upravnih odjela, ravnatelji i direktori županijskih ustanova, vijećnici Županijske skupštine te predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije .

Molitvu na groblju predvodio je dekan Vukovarskog dekanata i župnik župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru fra Ivica Jagodić.

Nakon polaganja vijenca župan Dekanić je izjavio: „Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja je dan kada svi skupa trebamo biti ponosni što imamo hrvatsku državu, koja je nastala na jedan veličanstven način, i moramo se sjetiti svih onih koji su kroz cijelu povijest utkali svoje živote u temelje današnje države Hrvatske.”

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.