Hrvatski radio

Radio Osijek

U Vukovaru zapaljena hrvatska zastava

06.08.2015.

10:15

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Vukovaru je u srijedu, 5. kolovoza, nepoznati počinitelj zapalio hrvatsku zastavu, koja je bila izvješena na jednoj obiteljskoj kući.

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je da je zastava zapaljena u jutarnjim satima, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, a povodom kojega je velik broj hrvatskih građana na pročelja svojih domova istaknuo državnu zastavu. Vukovarska policija istražuje sve okolnosti događaja.

Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije je danas osudilo paljenje hrvatske zastave u Vukovaru na 20. obljetnicu Oluje, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza. Državna zastava Republike Hrvatske jedan je od najvažnijih nacionalnih simbola, za koji su mnogi hrvatski branitelji dali i svoje živote, pa je paljenje zastave obezvrjeđivanje te žrtve i uvreda slobodnoj i demokratskoj državi koju zastava predstavlja, poručuje Ministarstvo. Vukovar je, podsjeća, grad koji je podnio zastrašujuće ljudske i materijalne gubitke da bi se hrvatska državna zastava slobodno mogla viti diljem Hrvatske.
Ministarstvo poziva policiju da u najkraćem roku pronađe i primjereno kazni počinitelja tog vandalskog čina.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.