Hrvatski radio

Radio Osijek

U Zavodu za hitnu pomoć - nova oprema!

02.11.2015.

12:46

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U posljednjih godinu dana u Zavod za hitnu medicinsku pomoć Osječko-baranjske županije uložena su znatna sredstva za kupovinu suvremene opreme, ali i edukaciju djelatnika .

Opremljenost i starost voznog parka Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije na visokoj je razini, što se, među ostalim očituje i u brzini pružanja hitne medicinske pomoći na terenu, kaže ravnateljica Zavoda, Silvana Sabo. Do unesrećenog ili teško oboljelog, vozilo "hitne" s liječničkom ekipom stiže unutar deset minuta.Vozila su  opremljena najsuvremenijom kompjutorskim opremom koja osigurava  pružanje hitne  medicinske pomoći,ali, s obzirom na umreženost, liječničke ekipe dobivaju uvid o pacijentu i njegovoj povijesti  bolesti. U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Osječko-baranjske županije u posljednje dvije godine uspješno radi nastavna baza krozkoju su  prošli mnogi djelatnici.Trenutačno su u Zavodu dva nacionalna instruktora za hitnu medicinu i dva internacionlana instruktora za traumu koji su posebno obučeni za rad na medicinskoj opremi kojom se pospješuje postupak reanimacije.
Tijekom iduća dva mjeseca u Zavodu za hitnu medicinu osječko-baranjske županije očekuju isporuku još dvanaest novih automobila za sanitetski prijevoz.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.