Hrvatski radio

Radio Osijek

U županiji Osječko-baranjskoj "Vrijeme je za školski obrok 2"

27.02.2019.

11:04

Autor: Ksenija Zelenić

fotografija Ksenija Zelenić

fotografija Ksenija Zelenić

Foto: - / -

Početna konferencija i predstavljanja EU projekta "Vrijeme je za školski obrok 2" održana je danas u Osijeku, a skupu je. među ostalima, nazočio i župan Ivan Anušić .

 

 

U projekt koji je vrijedan gotovo milijun i pol kuna uključeno je 1480 učenika iz 33 osnovne škole kojima je osnivač Županija. Provodi se putem Europskih fondova. Riječ je o zajedničkom projektu Vlade i Ministarstva. Topli obroci osigurani su za djecu svih osnovnih škola kojima je osnivač Županija.

 

Ravnateljica Osnovne škole Kralja Tomislava iz Našica Vlatka Zahirović ističe kako je ovo hvale vrijedan projekt jer je taj obrok u školi, na žalost jedini takav za mnogu djecu u toj školi. To dovoljno govori o kakvoj se socijalnoj situaciji radi.

 

Projekt „školski obrok 2”, u potpunosti će zaživjeti kada se ostvari potrebna infrastruktura, kaže župan Anušić. Sada gotovo sve Osnovne škole imaju opremljene školske kuhinje a slijedeći projekt je izgradnja Regionalnog centra. Projekti i sredstva su osigurana i gradnja počinje ove godine u Poslovnoj zoni Nemetin. Trebao bi biti gotov iduće godine. Ondje bi trebale biti smještene sve namirnice iz lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava potrebne za jelovnik u osnovnim školama. Župan Anušić podsjetio je i kako su u ministarstvo poslani i zahtjevi za dodatno zapošljavanje kuhara u školskim kuhinjama. Odgovor se još očekuje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.