Hrvatski radio

Radio Osijek

U Županji otvoreno polivalentno igralište, najmodernije u zemlji

10.03.2023.

18:28

Autor: Radio Osijek/TM

U Županji otvoreno polivalentno igralište, najmodernije u zemlji

U Županji otvoreno polivalentno igralište, najmodernije u zemlji

Foto: HRS / -

U gradu gdje su nogomet i tenis zaigrani prvi put u Hrvatskoj, danas je otvoreno novo polivalentno igralište s atletskom stazom kakvim se mogu pohvaliti rijetki gradovi u našoj zemlji. 

Riječ je o igralištu standardnih rukometnih dimenzija s atletskom stazom koje je napravljeno u trenutačno najmodernijoj TPE tehnologiji za vanjske sportske podloge, koju su odobrili IHF, FIBA, FIVB, ITTF, olimpijske razine i kvalitete. Uz financijsku pomoć Ministarstva turizma i sporta i Županije Vukovarsko–srijemska, igralište je, na poticaj Rukometnog kluba Županja, investicija Grada Županje. U novo polivalentno igralište s atletskom stazom uloženo je gotovo 350.000 eura, a koristiti će se za provođenje sportskih aktivnosti u sektoru rane i predškolske dobi, nastavi tjelesne i zdravstvene kulture osnovnih i srednjih škola, ali i za redovite aktivnosti županjskih klubova i udruga te rekreaciju građana.

Na prigodnoj svečanosti otvaranja objekta naglašena je iznimna sreća što grad Županja dobiva jedno takvo igralište koje će nesumnjivo pomoći u razvoju rukometa, košarke, futsala i odbojke, ali i rekreacije građana.

Čast da otvori novo polivalentno igralište s atletskom stazom pripala je upravo izborniku hrvatske rukometne reprezentacije Goranu Perkovcu, koji ovih dana u Vukovaru priprema momčad za ključnu bitku protiv Nizozemske što će se odigrati u nedjelju 12. ožujka u Osijeku.

„Kako se polivalentno igralište nalazi u blizini gradske dvorane u kojoj se upravo održavalo županijsko natjecanje, mnogi mali rukometaši i rukometašice, ali i ostali sportaši silno su se razveselili dolasku Luke Stepančića i Zvonimira Srne. Red za potpise i fotografije s našim igračima bio je dugačak poput polivalentnog igrališta. A sreća na licima malih sportaša neizmjerna”, donosi na svojim mrežnim stranicama Hrvatski rukometni savez.

Galerija
U Županji otvoreno polivalentno igralište, najmodernije u zemlji , Foto: HRS/-
U Županji otvoreno polivalentno igralište, najmodernije u zemlji , Foto: HRS/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.