Hrvatski radio

Radio Osijek

Učenici iz Babine Grede do petka neće ići u školu

02.11.2016.

14:52

Autor: Iva Fijala

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od danas do petka učenici Osnovne škole iz Babine Grede neće ići na nastavu, odlučilo je Vijeće roditelja kako bi ponovno skrenulo pozornost na problem oštećene zgrade škole koja unatoč obećanjima nije sanirana pa djeca na nastavu putuju u Cernu i Županju.

I prije početka školske godine roditelji su mirnim prosvjedom upozorili na opasnu jamu duboku šest metara koja je ostala nakon što su, zbog problema s izvođačem, stali radovi na izgradnji sportske dvorane. Ravnateljica Đurđica Babić podsjeća na dana obećanja početkom rujna da će se djelomično zatrpati građevinska jama, no radovi nikada nisu počeli. Prošlog četvrtka predstavnici roditelja bili su u Ministarstvu znanosti i obrazovanja i opet čuli obećanja da će se zgrada ubrzo sanirati, a na proljeće i osigurati sredstva za izgradnju sportske dvorane. No, roditelji obećanjima više ne vjeruju pa su odlučili da od danas do petka neće pustiti djecu u školu, a, ako je potrebno, u petak će organizirati mirni prosvjed jer žele da se radovima na sanaciji pristupi odmah.

Učenici sada na nastavu putuju u dvadesetak kilometara udaljene škole u Cerni i Županji i uvijek su u poslijepodnevnoj  smjeni. Djeci je to prenaporno, poručuju roditelji i traže povratak u mjesnu školu.

Poslijepodne bi ministar Pavo Barišić trebao posjetiti Babinu Gredu, no roditelji napominju da ne pristaju na nova obećanja već samo na početak radova na osiguranju zgrade za povratak učenika u svoju školu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.