Hrvatski radio

Radio Osijek

Učenici Strukovne škole izrađuju maske za oboljele od multiple skleroze

15.09.2020.

10:09

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Učenici Strukovne škole izrađuju maske za oboljele od multiple skleroze

Učenici Strukovne škole izrađuju maske za oboljele od multiple skleroze

Foto: - / -

Udruga obiljelih od multiple skleroze MS tim Hrvatska pokrenula je akciju izrade maski za oboljele, a u akciju se uključila Srednja strukovna škola Vinkovci, koja će izraditi maske za oboljele do obilježavanja Nacionalnog dana multiple skleroze, 26. rujna.

"Srednja strukovna škola Vinkovci odmah se javila na naš upit, a odlučili smo se da baš učenici rade maske jer na ovaj način i njih senzibiliziramo i učimo indirektno o tome kako je živjeti s multiplom sklerozom od koje u Hrvatskoj boluje preko 7000 osoba, kaže predsjednica Udruge MS tim Hrvatska Mirjam Jukić.
Ravnatelj i profesori škole odmah su prepoznali naš cilj i maskice izrađuju po simboličnoj cijeni koja pokriva tek trošak materijala. Posebno je zanimljivo što logotip naše udruge rade kao vez , a ne kao naljepnicu te je maska posebna i ima za sve nas drugačije značenje, kaže Jukić.
Maske će biti dostavljene u podružnice Udruge gdje je organizirano druženje uz MS pilates te u KBC Zagreb gdje je najviše oboljelih na terapijama. U planu je naručiti i dodatan broj maskica i za ostale kliničke centre gdje se liječi veći broj oboljelih, napominje Jukić.
MS Tim Hrvatska je udruga oboljelih od multiple skleroze koja ima sjedište u Vinkovcima, a djeluje na području cijele Hrvatske. Poznati su po organizaciji hrvatske verzije "Hodaj za MS" na na Svjetski dan MS-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.