Hrvatski radio

Radio Osijek

13:28 / 29.10.2021.

Autor: Stjepan Filipović

Učenici vukovarske Osnovne škole Siniše Glavševića u Gradskoj upravi

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Zamjenik vukovarskog gradonačelnika Filip Sušac primio je u Gradskoj vijećnici učenike vukovarske Osnovne škole Siniše Glavševića .

Kako učenici drugih razreda u školskom kurikulumu obrađuju teme vezane uz poznavanje njihova grada i zavičaja te različitih djelatnosti i zanimanja ljudi, posjet gradskoj upravi približio im je pojam lokalne zajednice te poslove koje obavljaju gradonačelnik i njegovi zamjenici.
"Kroz razgovor s učenicima uistinu shvaćamo i ono što nam je bitno je da vidimo na kojoj je razini naše osnovno školstvo. Kroz razigrane učenike shvatili smo da su naša djeca u gradu Vukovaru, barem u ovoj školi a vjerujem i u ostalima uistinu ekstremno ekološki osviještena na i konstantno su nam govorila da grad Vukovar treba više čistiti. Grad Vukovar ulaže najveće napore kako bi naš grad bio čist i uredan pa ću iskoristiti ovu priliku da putem medija prenesem poruku naše djece, naših najmilijih. Sve građane grada Vukovara molim da brinu o gradu. Držite ga uredno, nemojte bacati smeće na mjesta koja nisu predviđena zato i jednostavno poštujte odluke naših najmilijih ako već ne želite poslušati nas starije", poručio je zamjenik gradonačelnika Vukovara, Filip Sušac.

Filip Sušac

učiteljica Ines Hrenovac

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.