Hrvatski radio

Radio Osijek

Učenička kreativnost s humanitarnim ciljem

21.10.2021.

12:56

Autor: Radio Osijek

foto: Volonterski klub Trgos

foto: Volonterski klub Trgos

Foto: - / -

U dvorištu osječke Trgovačke i komercijalne škole "Davor Milas" u organizaciji Volonterskog kluba "Trgos" održano je premijerno izdanje "Jesenskog humanitarnog sajma" .

- Riječ je o priredbi humanitarnog karaktera s ciljem prikupljanja pomoći obiteljima u potrebi kroz prikupljanje sredstava i doniranje prehrambenih proizvoda, potvrdila je prof. Marina Hržica, voditeljica Volonterskog kluba "Trgos" nakon višegodišnjeg održavanja radionica isključivo u krugu škole, a sada konačno na sajmu.

- Učenici su izložili nakit, čestitke, suvenire, sudjelovali na radionicama recikliranja, istaknula je prof. Kristina Jurić, odgajateljica u učeničkom domu Trgovačke i komercijalne "Davor Milas" i dodala: - Cilj je pobuditi svjesnost djeci, učenicima o volontiranju, nebacanju hrane, ekološkim proizvodima, jer moramo shvatiti da cijene "divljaju", pogotovo tijekom pandemije, i da se svaka namirnica, svaki komadić plastike ili stakla mogu iskoristiti.

Više o temi poslušajte u nastavku:

Jesenski humanitarni sajam

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.