Hrvatski radio

Radio Osijek

Učeničko poduzetništvo

18.03.2023.

12:48

Autor: HRT Radio Osijek

O učeničkom poduzetništvu

O učeničkom poduzetništvu

Foto: Neven Knežević / HRT Radio Osijek

Projekt „Učeničko poduzetništvo - 404" predstavljeno je na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija.

Cilj mu je upoznati učenike srednjih škola s mogućnostima koje se nude na studijima Sveučilišta u Osijeku poput ekonomije, matematike i informatike

Koliko su srednjoškolci zainteresirani za poduzetništvo, te žele li u nastavku školovanja odbarati studij s područja prirodnih znanosti? Projekt učeničkog poduzetništva prije nekoliko godina pokrenula je Osječko - baranjska županija kako bi potaknula mlade da razmišljaju o svojim poslovnim aktivnostima u budućnosti i prema tome kroz različite studije dopune svoja znanja bilo da je riječ o poduzetništvu, IT tehnologiji, računalstvu ili sličnom izboru. Osječki FERIT bio je još jednom domaćin okupljanja učenika i profesora s nekoliko sastavnica Sveučilišta u Osijeku. Kako je istaknuo profesor Domagoj Matijević s Odjela za matematiku "jedan od ciljeva ovakvih aktivnosti i radionica je nastojati pridobiti učenike koji su planirali upisati neki od humanističkih ili društvenih studija da razmisle o studijima koji pružaju mogućnost primjene stečenih znanja i iskustava u svim područjima". 

Nakon upoznavanja s učenicima pristiglih iz srednjih škola diljem županije, profesorice Ekonomskog fakulteta u Osijeku Anamarija Delić i Sunčica Oberman Peterka održale su radionicu o poduzetništvu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.