Hrvatski radio

Radio Osijek

Učenje zalaganjem u zajednici

13.01.2023.

17:38

Autor: Radio Osijek

Trening nastavnika u OŠ Frana Krste Frankopana

Trening nastavnika u OŠ Frana Krste Frankopana

Foto: Udruga Breza / -

Udruga Breza i Dječji kreativni centar Dokkica provode Erasmus+ projekt iz područja učenja zalaganjem u zajednici ili društveno korisnog učenja zajedno s dvije organizacije iz Španjolske i Italije te njihovim školama pod nazivom „Learning2Serve”. 

U projekt su se uključile osječke osnovne škole Vladimira Becića i Frana Krste Frankopana u kojoj je danas održan trening za nastavnike koji su vodili učitelji i profesori dviju škola koji su u listopadu prošli trening u Italiji. Tamo stečena znanja svojim su kolegama u Osijeku prenosili profesorica likovne kulture u Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana Sandra Marijanović i učitelj geografije i povijesti u Osnovnoj školi Vladimira Becića Marko Rajić, a projektna je koordinatorica Ivana Šibalić iz Udruge Breza.

Zadaća je učenja zalaganjem u zajednici povezivanje formalnog obrazovanja s različitim predstavnicima lokalnih zajednica kako bi poboljšali kvalitetu života u svojim zajednicama i učili zajedničkim djelovanjem. Projekt pridonosi podržavanju aktivnog građanstva i etike za cjeloživotno učenje kako bi se potaknuo razvoj društvenih i međukulturalnih kompetencija i ponudile prilike za sudjelovanje u društvenom i građanskom angažmanu kroz formalne ili neformalne aktivnosti učenja. Cilj je projekta postići da učenici razvijaju pozitivniji odnos prema zajedničkim vrijednostima, u što su uključeni i učitelji/nastavnici te cijela školska zajednica i organizacije koje u njoj djeluju.


voditelji treninga Marko Rajić i Sandra Marijanović

voditelji treninga Marko Rajić i Sandra Marijanović

Foto: HRT / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.