Hrvatski radio

Radio Osijek

Učimo zajedno 2: djeci s teškoćama u razvoju novi pomoćnici u nastavi

06.11.2015.

13:35

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U 39 osnovnih i četiri srednje škole u Osječko baranjskoj županiji projekt provodi Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje i OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Đakova, ističe zamjenica pročelnice Svjetlana Rauš.

"Svima nam je drago kad vidimo osmijeh na licima djece, a ovo je pravi put. Imamo iskustvo od prošle godine i vrlo je pozitivno, jer roditelji i djeca na radionicama govore o lakšoj socijalizaciji, kad djeca stvaraju humaniji odnos prema vršnjacima s poteškoćama u razvoju. Škola nije zgrada, to su svi sudionici u odgojno-obrazovnom procesu"- istaknula je, među ostalim, Svjetlana Rauš.
Ciljevi projekta su i međusektorska suradnja u provedbi socijalne inkluzije djece i mladih, te zapošljavanje nezaposlenih mladih. Novih 68 pomoćnika bit će velika pomoć. Radi se o projektu iz Europskog socijalnog fonda vrijednom 2.615,750 kuna. Novac je,osim iz spomenutog fonda stigao iz državnog proračuna, a pet posto su sredstva Osječko-baranjske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.