Hrvatski radio

Radio Osijek

Učimo zajedno 5

23.02.2022.

13:24

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Učimo zajedno 5, koordinatorica projekta u Dalju Zrinka Vučinić

Učimo zajedno 5, koordinatorica projekta u Dalju Zrinka Vučinić

Foto: Amoreta Bajto / HRT

Gotovo 7 milijuna kuna uložit će se u peti ciklus EU projekta „Učimo zajedno” zahvaljujući kojem će 164 učenika s teškoćama u razvoju dobiti pomoćnike u nastavi. Projektom se otvaraju i 154 radna mjesta u osnovnim i srednjim školama Osječko – baranjske županije.

Projekz je predstavljen danas u Osijeku, a pojedinosti je iznijela županijska pročelnica za školstvo Miranda Glavaš-Kul: "U Projekt ja uključeno 164 učenika s teškoćama u razvoju i 154 pomoćnika u nastavi u osnovnim i srednjim školama čiji je osnivač Osječko-baranjska županija. Trajat će 12 mjeseci, a vrijednost mu je 6 milijuna 977  tisuća kuna. Sredstva su osigurana iz Europskog socijalnog fonda i proračuna RH. Partneri su 45 osnovnih i 10 srednjih škola kojima je osnivač Osječko-baranjska županija te četiri udruge. Novina je u četvrtom ciklusu projekta da će se radno vrijeme asistenata produžiti na 5 odnosno 6 sati, jer se pokazalo da su 4 sata premalo, a cjelokupni je izbos koji je izdvojen za projekt namijenjen za plaće djelatnika".

Osječko-baranjski dožupan Josip Miletić istaknuo je da je za ovaj projekt Županija izdvojila oko 350 tisuća kuna, da promiče socijalnu inkluziju i pravo na jednake uvjete školovanja za sve.

O tome kako projekt funkcionira u osječkom Centru za autizam govorio je ravnatelj Vladimir Bjelobrk, a koordinatorica projekta u Osnovnoj školi Dalj Zrinka Vučinić osvrnula se na prednosti projekta u toj sredini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.