Hrvatski radio

Radio Osijek

Udruga Heroji Osijeka obilježila 5 godina djelovanja

21.12.2018.

13:25

Autor: Monika Kralj

foto M.Kralj/HRT

foto M.Kralj/HRT

Foto: - / -

Prigodnim blagdanskim okupljanjem suboraca osječka Udruga hrvatskih branitelja, invalida, stradalnika, domoljuba i njihovih obitelji Heroji Osijeka, donedavno Udruga veterana 130. brigade, obilježila je pet godina djelovanja.

Iz dosadašnjeg rada, u kojem bilježe dobru suradnju s Ministarstvom branitelja, Osječko- baranjskom županijom i gradom Osijekom, predsjednik udruge Zlatko Dernaj izdvaja izložbu "Osijek na udaru brutalne agresije". Izložba sastavljena od 24 panela s 38 fotografija, prošla je put od otvorenja u Arheološkom muzeju uoči Dana osječkih branitelja, obilježavanja Dana stradanja Laslova a planirano je i predstavljanje u Pečuhu, Zagrebu, Bruxsellesu a nadaju se i, uz pomoć predsjednice Republike, u zgradi UN-a u New Yorku. 

Za 2019. udruga, među ostalim, najavljuju pokretanje izrade ratne monografije te snimanje dokumentarnog filma Heroji Osijeka a plan je i organizirati Uskrsni te Jesenski sajam braniteljskog poduzetništva u Osijeku. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.