Hrvatski radio

Radio Osijek

Udruga "Roda" - Volonteri za roditelje i djecu

01.03.2016.

13:08

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osijek - domaćin završne konferencije Projekta VIZIJE - volonteri za roditelje i djecu. Projekt se provodi u tri županije : Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Virovitičko-podravskoj .

U projektu VIZIJE angažirane su mlade, nezaposlene stručnjakinje koje su inače više diskriminirane na tržištu rada, koje prvi puta traže posao. Pružanjem pojedinačnih savjetodavnih usluga, grupa podrške te radionica namijenjenih roditeljima i djeci, volonterke su stjecale potrebno iskustvo za siguran iskorak u svijet rada. Stručni timovi volonterki su kroz mobilne timove pružili podršku maloljetnim  trudnicama i majkama, trudnicama i majkama s invaliditetom, samohranim roditeljima, obiteljima djece s teškoćama u razvoju te obiteljima s više od troje djece ili slabog imovinskog statusa. Projekt je vrijedan gotovo 128 tisuća Eura, s 85% financiran je iz Fondova Europske Unije. Partneri u projektu bili su  Centri za socijalnu skrb iz Vukovara, Virovitice i Osijeka, Organizacija za građanske inicijative OGI Osijek i S.O.S.- savjetovanje, osnaživanje,suradnja iz Virovitice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.