Hrvatski radio

Radio Osijek

Udruga Spiritus - briga o "ranjivim skupinama"

19.03.2021.

13:58

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

Udruga Spiritus OS kroz projekte podiže svijest o ranjivim skupinama društva - dugotrajno nezaposlenim ženama i osobama treće životne dobi i poboljšava kakvoću njihova života - rekla je u izravnom javljanju u program Radio Osijeka predsjednica Spiritusa Ivana Dundović.

"Udruga Spiritus Os osnovana je 2012. godine te se kroz svoje redovno djelovanje bavi integracijom ranjivih skupina u okruženje u kojem žive, razvijanjem programa pomoći u lokalnoj zajednici, rad na povećanju kvalitete života skupina u nepovoljnom položaju. Tema o kojoj bismo govorili je projekt socijalnog uključivanja marginaliziranih skupina ljudi, te njihova integracija na tržište rada, kao i borba protiv svih oblika diskriminacije", kaže predsjednica Dundović.

"Cilj je projekta edukacijom i cjeloživotnim učenjem do zapošljavanja marginaliziranih skupina je integracija osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada u okruženje u kojem žive, razvijanje programa pomoći u lokalnoj zajednici, cjeloživotno učenje, te rad na povećanju kvalitete života, njihovo uključivanje u aktivnosti lokalne zajednice. Krajnji cilj je integracija nezaposlenih osoba u okruženje u kojem žive, razvijanje programa pomoći u lokalnoj zajednici", dodaje Ivana Dundović.

 

 

Spiritus

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.