Hrvatski radio

Radio Osijek

12:43 / 30.01.2021.

Autor: Radio Osijek

Ugostitelji upozoravaju da su na rubu opstanka

Ugostitelji upozoravaju da su na rubu opstanka

Ugostitelji upozoravaju da su na rubu opstanka

Foto: - / -

Predstavnici osječkih ugostitelja s kolegama iz drugih dijelova Hrvatske dogovaraju na koje će načine Vladu upozoriti na svoj neodrživ položaj. Tijekom vikenda trebali bi objaviti koje će konkretne aktivnosti idućega tjedna poduzeti.

Predsjednik Ceha ugostitelja Obrtničke komore Osječko-baranjske županije Atila Varga ističe kako su brojni ugostitelji sve zabrinutiji za svoj opstanak. „Ugostitelji su u jako lošem stanju. Mislim da puno njih neće ni moći otvoriti svoje objekte jer su zbog najma i ostalih plaćanja ionako na rubu. Neko rješenje mora se pronaći jer ovako dalje ne ide”, rekao je Varga.

Žao mu je što Nacionalni stožer kafićima nije dopustio mogućnost prodaje „kave za van” jer bi pojedinim ugostiteljima to moglo do neke mjere pomoći. „Vjerujem da bi ugostiteljima u središtu grada ili na promenadi to dosta značilo i pomoglo im da se održe. Najviše nas je strah da će se ljudi odviknuti od odlaska u kafiće”, istaknuo je Varga gostujući u našem programu.

Dugogodišnji vlasnik poznatog osječkog restorana „Mađarska Retfala” kaže kako se u ovoj situaciji snalazi tako što je uveo dostavu, napravio drukčiji jelovnik i počeo isporučivati hranu tvrtkama. „Uspio sam zadržati svih svojih šestero zaposlenika, ali ne znam dokad bih tako mogao izdržati” zaključio je te ustvrdio kako podupire svoje kolege koji najavljuju poduzimanje određenih aktivnosti kojima će Vladi dati do znanja da se hitno rješenje mora pronaći.

Atila Varga u programu Radio Osijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.