Hrvatski radio

Radio Osijek

Ugostiteljski objekti u Vukovaru 18. studenog (ipak) otvoreni

17.11.2020.

13:28

Autor: Radio Osijek/TM

Ugostiteljski objekti u Vukovaru 18. studenog (ipak) otvoreni

Ugostiteljski objekti u Vukovaru 18. studenog (ipak) otvoreni

Foto: - / -

Iako je zbog loše epidemiološke situacije Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije predložio zatvaranje svih ugostiteljskih objekata na području Vukovara na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, oni će ipak raditi do 21 sat.

Izvijestio je to gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u posebnom priopćenju.
"Na sastanku održanom 10. studenoga u Zagrebu, s predstavnicima Nacionalnog stožera civilne zaštite, donijeta je Odluka, s obzirom na epidemiološku situaciju, da ugostiteljski objekti na području grada Vukovara rade do 21 sat. Poštujući takvu odluku, Grad Vukovar je donio Odluku o ograničavanju radnog vremena za ugostitelje do 21 sat za dane 17. i 18. studenoga", stoji u priopćenju iz Grada Vukovara.
U nedjelju, 15. studenoga, pojavila se inicijativa Županijskog stožera da ugostiteljski objekti na dan 18. studenoga budu zatvoreni. Grad Vukovar je nakon toga izašao s prijedlogom načina rada ugostiteljskih objekata kojim bi im se omogućilo da biraju jedan od dva modela rada, odnosno da rade do 21 sat ili da ne rade na dan 18. studenoga, uz nadoknadu štete. "Kako do ovog trena nije stigla Odluka Nacionalnog stožera, Grad Vukovar se vodi i dalje svojom prvotnom Odlukom, odnosno da ugostiteljski objekti na dane 17. i 18. studenoga 2020. rade do 21 sat", stoji u priopćenju koje potpisuje vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.