Hrvatski radio

Radio Osijek

Ugovor o edukaciji dugotrajno nezaposlenih osoba

16.11.2021.

11:42

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Ugovore s osječkim Ekonomskim fakultetom i Zavodom za informatiku u okviru projekta poticanja zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba potpisao je osječko - baranjski župan Ivan Anušić .

Svake godine Osječko - baranjska županija u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje provodi program edukacije dugotrajno nezaposlenih osoba koje se nalaze na Zavodu za zapošljavanje i kroz edukaciju koji financira Županija pokušava ih pripremiti i prekvalificirati te obučiti za tržište rada. "Danas smo potpisali ugovor sa Zavodom za informatiku za edukaciju 15 osoba za operatere na računalu. To je ECDL edukacija koja obuhvaća temeljnu obuku osoba za obavljanje operacija na osobnim računalima koja je vrijedna 37.500 kuna. S Ekonomskim fakultetom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku potpisan je ugovor za edukaciju 20 voditelja EU projekata vrijednosti 100.000 kuna. Projekte smo pripremali sve ove godine, uzimajući u obzir podatke koji dobivamo sa Zavoda za zapošljavanje. Rezultat je da se 60%, onih koji prođu edukaciju, se i zaposli," rekao je župan Ivan Anušić. Osječko - baranjska županija je i prošle godine provela ovakav projekt kada je osposobljeno 15 polaznika za ECDL edukaciju i 20 polaznika za EU projekte, te 10 polaznika za pomoćnika u nastavi i 10 polaznika koji su obučeni za vođenje računovodstva za mala poduzeća. Edukacija za 55 polaznika bila je vrijedna 295.000 kuna. Župan Anušić izrazio je nadu da će i ovih 35 osoba u ovakom postotku, možda i većem, uspjeti zaposliti nakon edukacije.
"Drago mi je i sretan sam što Županija prepoznaje obrazovanja dugotrajno nezaposlenih osoba. Svjesni smo i važnosti EU fondova za razvoj cjelokupnog gospodarstva posebno naše županije, koja je od najuspješnijih županija u povlačenju novca iz fondova Europske unije i svjesni smo da će ovakvi kadrovi koji će, nakon završetka tečaja, moći napraviti, kreirati, osmisliti i voditi EU projekt, biti iznimno potrebni u budućnosti", rekao je dekan Ekonomskog fakulteta, Boris Crnković.

Župan Ivan Anušić

dekan Boris Crnković

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.