Hrvatski radio

Radio Osijek

Ugovor o razvoju i unaprjeđenju Tvrđe

08.02.2019.

13:33

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Ministrica Regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Peric potpisali su Ugovor o razvoju i unaprjeđenju Tvrđe.

Ovo je najveći strateški projekt u ITU urbanoj aglomeraciji Osijek vrijedan 90 milijuna kuna od čega su 64,5 milijuna kuna bespovratna sredstva Europske unije. Sljedeće četiri godine Tvrđa će biti veliko gradilište jer će se raditi cjelokupna infrastruktura, rekla je ministrica Regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.
Projekti za grad Osijek vrijedni su milijardu 400 milijuna kuna, a 3,4 milijarde kuna za Osječko - baranjsku županiju. Dokaz je to pojačanih aktivnosti partnerstva, pripreme i suradnje.
Tridesetdevet milijuna eura vrijedna je ITU aglomeracija Osijek najava je novih projekata koje će potpisati: od biciklističkih staza, IT parka, gospodarskog dijela grada Osijeka kojeg su predložili kao strateški projekt, a
Radovi u Tvrđi obuhvaćaju sanitarnu odvodnju, kanalizaciju, novu javnu rasvijetu, a sve će završiti novim popločenjem. Projekt će se raditi na 30.000 četvornih metara pri čemu će se voditi računa da se ne poremeti uobičajeni život Tvrđe, a isto tako, dok se nova infrastruktura ne spoji postojeća će funkcionirati do zadnjeg trenutka. Stara Austrougarska konjušnica bit će rekonstruirana u Regionalni prijemni info - turistički centar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.